• Simen Solberg

Hyller klubblegende

Ja – det er sant. Klubblegende og mangeårig kaptein Simen Solberg har bestemt seg for å legge håndballskoa på hylla for godt. Han gir seg i St. Hallvard Håndballklubb etter kvalikkampene mot Bodø HK i april.

 

– SHK er klubben i mitt hjerte. Jeg har hatt ni fantastiske år her, og det vil jeg alltid ha med meg. Nå nyter jeg de siste treningsdagene med gutta, og ser fram til kvalikkampene. Da skal vi gi absolutt alt vi har, sier Simen.

Han bestemte seg i desember for at nå var det nok med håndballen. Avgjørelsen er som alt Simen gjør nøye og grundig vurdert. Det er alt eller ingenting. Siden han var 15 år har håndballen alltid kommet først i livet. Nå ser 29-åringen fram til å fokusere på jobb, utdannelse, og livet utenfor håndballen. 100 prosent. Det er slik Simen Solberg gjør det.

– Jeg setter utrolig pris på tiden i SHK, på samholdet, på spillerne, trenerne, styrene, de frivillige – alle opplevelsene jeg har hatt. SHK har vært en veldig stor del av livet mitt i snart ti år, sier Simen.

 

– Men jeg blir ikke borte. Jeg kommer til å være på tribunen og følge med hele tiden. SHK har en stor framtid foran seg, og jeg gleder meg til å følge klubben videre. Det er store øyeblikk som venter SHK, sier han.

Hylles

Når en spiller som Simen Solberg bestemmer seg for å legge opp etter ti år i SHK, er det på sin plass med en real hyllest. Mr. SHK  – mannen som har betydd enormt mye for klubben både på og utenfor banen gjennom hele SHKs eksistens. For Simen har alltid vært en unik lagspiller med ett helt spesielt hjerte for SHK. Han har alltid brydd seg om alle menneskene i klubben, fra spillerne til alle de frivillige som stiller opp helg etter helg. Han er et forbilde, en stor personlighet og en god venn for mange i klubben. Det vil vi savne!

Simen Solberg ble kaptein i St. Hallvard HK allerede som 19-åring, og har fulgt laget fra 2. divisjon og opp til eliteserien. 177 kamper er det blitt i SHK-trøya, før kvalikkampene nå etter påske. Med høy treningsmoral, gode verdier, bunnsolide holdninger og en enorm håndballglede har han vært med kaptein med stor K, og bidratt til å forme klubben til en lokal toppklubb. Han er en mann som sjelden sier nei, og gir alt 100 prosent hele veien.

 

«Han går den ekstra mila»

Foto: Simen Næss Hagen

En av dem som kanskje oppsummerer Simen Solberg aller best er en av hans aller beste kompiser – Lage Sofienlund, leder for samfunns- og utviklingsavdelingen i Strømsgodset:

 

«Simen er en sånn fyr du storme
r strender med. Du veit hva du får. Hver dag. Hele uka. Måned inn. Måned ut. Året gjennom. År etter år. En fantastisk kamerat og lagspiller. Som kamerat og SHK-supporter opplever jeg at han har vært en kulturbærer gjennom å være den han er. Hver dag. Det er i hverdagen slaget står og kultur skapes. Det er der jeg lar meg imponere av Simen. Han ser deg i øya. Setter på plass stolen sin og fyller opp flaska si sjøl. Han går den ekstra mila. På en tirsdag i regnvær. Det er de gutta alle lag trenger!»

 

Les hyllesten til Simen fra dem som kjenner han best: 

Glenn Solberg, trener

Simen er et fantastisk god, varm og flott menneske, med fantastiske verdier. Han gir alt for laget og de rundt seg. Han er vanvittig lojal, en som bryr seg om alle, og han ønsker å gjøre andre gode - sånn sett har han alltid vært en selvskreven kaptein. Slike lojale personer er viktig å ha som kulturbærere i laget sitt.
Jarle Mørk Pettersen:

Det er vel ingen spillere som har betydd så mye for klubben som det Simen har gjort. Ikke bare som en veldig god håndballspiller gjennom alle år, men også for hva han står for utenfor banen, hvor han har vært en brobygger og en som alltid tar vare på de rundt seg. Han har vært en kaptein med stor k som går alltid foran med sin treningsmoral, sine holdninger og godt humør. For egen del var kanskje Simen den viktigste grunnen til at jeg kom til klubben, og skal også ha den største æren for at jeg har trivdes så godt.
Hilde Lohne Karlsen, styreleder SHK:

Simen er lojal, medmenneske, humørspreder, tåler en trøkk, ydmyk, reflektert, har vilje, viser respekt. En god støttespiller i tunge stunder. Kan le av seg selv og har mye ironi. Tvers igjennom fullkommen gutt. Tror ikke jeg har opplevd på alle årene noe negativt rundt han. På banen mister han hodet innimellom, men han smiler seg ut av det også...
Jeg trente han som 6-7 åring også... Like god gutt da også. En beskrivelse på Simen er da sønnen min Erik måtte på legevakta med tungespissen nesten bitt av, kom han innom etter treningen på legevakta og satt sammen med han der. Noe Erik satte utrolig stor pris på. Det viser hvor flott han er som menneske.
Lars Borge:

Det er en person som brenner for klubben som nå gir seg, det vil vi merke for alle oss som blir igjen. Som spiller og kaptein har alltid Simen vært opptatt å gå foran som et godt forbilde. Han la alltid ned det lille ekstra som skulle til for å holde på med håndball på dette nivået. Samt å følge med at de andre rundt seg også gå alt på trening.
Bente Gravdal: 
Tidligere leder i SHK, nå rådmann i Lier kommune
 
Simen har en hyggelig hilsen og et smil på lur til alle. Han er kaptein med stor K og en spiller som har betydd mye for SHK. Både medspillere, frivillige i klubben og supportere vil savne Simen. Jeg har kjent Simen siden vi startet SHK og synes det er vemodig at Simen gir seg. SHK mister en spiller som går foran i kamp, som har et hyggelig ord til både frivillige og medspillere. Takk for innsatsen Simen og lykke til videre!
Lage Sofienlund, kompis og leder av utviklingsavd i Godset

Simen er en sånn fyr du stormer strender med. Du veit hva du får. Hver dag. Hele uka. Måned inn. Måned ut. Året gjennom. År etter år. En fantastisk kamerat og lagspiller. Som kamerat og SHK-supporter opplever jeg at han har vært en kulturbærer gjennom å være den han er. Hver dag. Det er i hverdagen slaget står og kultur skapes. Det er der jeg lar meg imponere av Simen. Han ser deg i øya. Setter på plass stolen sin og fyller opp flaska si sjøl. Han går den ekstra mila. På en tirsdag i regnvær. Det er de gutta alle lag trenger!
Fredrik Utengen: 
 
Utrolig lojal type, som kommer til å bli savnet. Han er en utrolig smart spiller med mye rutine, noe som laget egentlig trenger så det vil vi savnet. Men mest av alt kommer jeg til å savne personen Simen Solberg. Hans personlighet og væremåte kan ingen i håndballnorge fylle.

Robin Paulsen Haug

Robin Haug:

Simen har betydd veldig mye for laget på og utenfor banen. Han gjorde det veldig enkelt å komme inn i laget som unggutt, og har alltid tatt stort ansvar for alle folk i og rundt klubben. Simen er en kjernekar uten like, og vært en fantastisk kaptein de årene jeg har fått spille med han.
 
Alltid en positiv kar som stiller opp for gutta og klubben både på og utenfor banen. Både klubben og jeg vil savne Simen, og Simen vil savne klubben og alle gutta, så jeg vil bare takke Simen for de tre fantastiske årene jeg har fått hatt i denne klubben med Simen (Captain Fantastic )!!!
Lars Henrik Eriksen:

Utenfor banen er han en veldig god samtalepartner for alle, og har betydd mye for mange. Han har vært flink til å ta vare på de nye spillerne og bidratt ekstra når det kommer til å hente før trening og kjøre dem hjem etter trening.
I bunn og grunn har Simen vært limet i gruppa, mellom nye spillere, de «gamle» spillerne og trenerne. Både på og utenfor banen. Jeg kommer til å savne å spille sammen med Simen, etter at vi har spilt sammen i 8 sesonger der 7 av dem har vært i SHK.

Lars Henrik Eriksen