Ja – det er sant. Klubblegende og mangeårig kaptein Simen Solberg har bestemt seg for å legge håndballskoa på hylla for godt. Han gir seg i St. Hallvard Håndballklubb etter kvalikkampene mot Bodø HK i april.

 

– SHK er klubben i mitt hjerte. Jeg har hatt ni fantastiske år her, og det vil jeg alltid ha med meg. Nå nyter jeg de siste treningsdagene med gutta, og ser fram til kvalikkampene. Da skal vi gi absolutt alt vi har, sier Simen.

Han bestemte seg i desember for at nå var det nok med håndballen. Avgjørelsen er som alt Simen gjør nøye og grundig vurdert. Det er alt eller ingenting. Siden han var 15 år har håndballen alltid kommet først i livet. Nå ser 29-åringen fram til å fokusere på jobb, utdannelse, og livet utenfor håndballen. 100 prosent. Det er slik Simen Solberg gjør det.

– Jeg setter utrolig pris på tiden i SHK, på samholdet, på spillerne, trenerne, styrene, de frivillige – alle opplevelsene jeg har hatt. SHK har vært en veldig stor del av livet mitt i snart ti år, sier Simen.

 

– Men jeg blir ikke borte. Jeg kommer til å være på tribunen og følge med hele tiden. SHK har en stor framtid foran seg, og jeg gleder meg til å følge klubben videre. Det er store øyeblikk som venter SHK, sier han.

Hylles

Når en spiller som Simen Solberg bestemmer seg for å legge opp etter ti år i SHK, er det på sin plass med en real hyllest. Mr. SHK  – mannen som har betydd enormt mye for klubben både på og utenfor banen gjennom hele SHKs eksistens. For Simen har alltid vært en unik lagspiller med ett helt spesielt hjerte for SHK. Han har alltid brydd seg om alle menneskene i klubben, fra spillerne til alle de frivillige som stiller opp helg etter helg. Han er et forbilde, en stor personlighet og en god venn for mange i klubben. Det vil vi savne!

Simen Solberg ble kaptein i St. Hallvard HK allerede som 19-åring, og har fulgt laget fra 2. divisjon og opp til eliteserien. 177 kamper er det blitt i SHK-trøya, før kvalikkampene nå etter påske. Med høy treningsmoral, gode verdier, bunnsolide holdninger og en enorm håndballglede har han vært med kaptein med stor K, og bidratt til å forme klubben til en lokal toppklubb. Han er en mann som sjelden sier nei, og gir alt 100 prosent hele veien.

 

«Han går den ekstra mila»

Foto: Simen Næss Hagen

En av dem som kanskje oppsummerer Simen Solberg aller best er en av hans aller beste kompiser – Lage Sofienlund, leder for samfunns- og utviklingsavdelingen i Strømsgodset:

 

«Simen er en sånn fyr du storme
r strender med. Du veit hva du får. Hver dag. Hele uka. Måned inn. Måned ut. Året gjennom. År etter år. En fantastisk kamerat og lagspiller. Som kamerat og SHK-supporter opplever jeg at han har vært en kulturbærer gjennom å være den han er. Hver dag. Det er i hverdagen slaget står og kultur skapes. Det er der jeg lar meg imponere av Simen. Han ser deg i øya. Setter på plass stolen sin og fyller opp flaska si sjøl. Han går den ekstra mila. På en tirsdag i regnvær. Det er de gutta alle lag trenger!»

 

Les hyllesten til Simen fra dem som kjenner han best: 

[table id=2 /]