St. Hallvard dro over til Bergen for å møte Viking TIF i siste seriekamp. Det ende med stor seier til bortelaget 28-37 som avslutter sesongen sterkt.

Begge lag hadde ikke mer å spille for enn heder og ære, Viking TIF lå på en femte plass og St. Hallvard tredje plass. Men for St. Hallvard var det en viktig kamp før kvalifiseringskampene for å få en god følelse inn mot disse.

– Veldig morsomt å spille idag, alle gutta var på og vi ga alt for laget. Det var en god stemning blant gutta i dag, sier William Gellein Vangen.

Tok føringen

Det skulle bli liten tvil om hvor poengene skulle denne kampen, fra start var det bortelaget St. Hallvard som tok føringen og holdt denne ut. I løpet av de første 8 minuttene opparbeidet St. Hallvard seg en 1-11 ledelse etter Jarle Mørk Pettersens scoring. Utover i omgangen kom Viking seg mer inn i spillet, men klarte aldri å få kontakt igjen utover omgangen og lagene gikk til pause med stillingen 14-21.

Dette sa trener Glenn Solberg om første omgang og kampen generelt.

– Jeg er veldig godt fornøyd med kampen,de første 20 minuttene var det topp forsvar og meget godt kontringsspill fra gutta. Men det jeg kanskje er mest fornøyd med er at vi følger kampplanen og at vi ser det fungerer bra og selvfølgelig kontringsspillet.

Glenn Solberg. Foto: Jorun Anette Sletner

Kontrollerte ut

Andre omgang ble aldri spennende, Viking kom aldri nærmere enn seks mål bak og SHK kontrollerte inn seieren. William Gellein Vangen ble SHK toppscorer med hele 13 mål på 14 skudd, noe som er imponerende.

– Det var mye positivt fra denne kampen. Vi spiller godt bakover, og Robin Paulsen Haug og Sander Drange Heieren står bra i mål. Vi løper etter med hele laget og scorer en del mål i vårt ankomstspill. 7 mot 6 spillet vårt fungerte også veldig bra idag, forteller Vangen.

Kampen endte tilslutt 28-37 for bortelaget. Vi spurte trener Solberg hvilke svar han fikk i denne kampen før kampene mot Bodø.

– I denne kampen får vi trent på det vi skal gjøre mot Bodø, så sånn sett fikk vi mye ut av denne kampen. Det gir oss svar på at vi har mye fart i laget og sammen med forsvarspillet er det vårt beste våpen.

Første divisjon er dermed ferdig for i år, neste for St. Hallvard er kvalifiseringskampene mot Bodø, første kamp er hjemme fredag 13. april kl 17 i Reistad Arena.