Robin Paulsen Haug ble kåret til hjemmelagets beste spiller, men kunne ikke stoppe ett surt nederlag mot Sandefjord Håndball 24-26.

Det var duket for toppkamp i Reistad Arena når Sandefjord Håndball kom på besøk. Fra forrige møte ble det uavgjort i Jotunhallen og gutta var klare for å slå hvalfangere på hjemmebane, men slik gikk det altså ikke.

– Jeg blir jo skuffa over å ikke vinne en toppkamp i år. Det synes jeg er skuffende. Tenker på hva jeg kunne ha gjort annerledes selv og ser man på statistikken er det lite man kan gjøre nå i etterkant når man bommer på 21 skudd, sier en tydelig skuffet Glenn Solberg til shk.no.

Årsbeste 

Det starter veldig godt for hjemmelaget. Forsvaret viste en god intensitet i fotarbeidet og Robin Paulsen Haug hadde dagen mellom stengene, etter 6 minutter spill leder St. Hallvard 3-0 og det kunne også vært mer. Så fikk Sandefjord redusert til 4-2 før det igjen ble en god SHK periode som gjorde at det etter 20 minutter sto 11-6 til hjemmelaget.

– I starten av første omgang så gjør vi det som vi har blitt enige om. Vi får ballen raskt ut fra målvakt bakfra og får løpt mye med hele laget. Vi har god fart og tar mange riktige valg i spillet fremover, men det er litt dårlig skyting i mål.Vi står veldig bra bakover i denne perioden, og Robin står bra i mål.  Vi spiller egentlig ganske bra som et lag denne perioden, forteller William Gellein Vangen om de første 20 minuttene.

William Gellein Vangen. Foto: Jorun Anette Sletner

Mistet grepet

Trøkket fra starten av omgangen holder de første 20 minuttene, så tar Sandefjord mer og mer innpå. Det blir mye skuddbom og Sandefjords målvakt Andre Bergsholm Kristensen står en god kamp for gjestene. Det går hele 8 minutter før SHK setter sitt neste mål og da har Sandefjord utlignet til 11-11.

– Vi skyter for dårlig rett og slett. Vi bruker for lite tid og ser ikke på målvakt. Det er egentlig dårlig av oss. Målvakta til Sandefjord er god, men vi skyter han veldig bra i dag, forklarer Vangen.

De siste to minuttene bruker bortelaget på å ta føringen inn til pause der stillingen blir 12-13 til bortelaget.

– Synes vi starter godt. Spiller 20 minutter fantastisk håndball, akkurat sånn vi ønsker å spille. Så faller det sammen egentlig, vi taper de siste 10 minuttene av første omgang 7-1 så Sandefjord går opp i ledelse til pause, sier Glenn Solberg kort om 1 omgangen.

Glenn Solberg. Foto: Jorun Anette Sletner

Hengende etter 

Andre omgang starter forrykende fra hjemmelaget og snur til ledelse 14-13, før Sandefjord igjen tar ledelse. Deretter utligner SHK gang på gang de første 10 minuttene. Så får bortelaget mer tak i kampen, etter 17 minutters spill har gjestene fått opparbeidet seg en 4 måls ledelse på 18-22. Men hjemmelaget gir ikke opp og er rett opp i ryggen på gjestene med ett mål bak ved flere anledninger. Nærmere kom dessverre ikke hjemmelaget og Sandefjord sloss inn en sterk borteseier over ett skuffet hjemmelag 24-26.

–  I andre omgang blir vi hengende litt etter og sliter med å lage mål på målvakta. Bommer 21 skudd og da er det vanskelig å vinne toppkamper, forklarer Glenn Solberg.

Tross nederlag klarer trener Glenn Solberg å finne noen lyspunkter fra kampen mot Sandefjord.

– De første 20 minuttene står vi veldig godt bakover og har ekstrem god fart i kontringspillet vårt. I tillegg spiller vi  godt i 7 mot 6 spillet vårt. De første 20 minuttene var noe av det beste vi har spilt i år.