Med en overbevisende 35-21 seier over Haugaland er St. Hallvard Håndballklubb klar for kvalifiseringsspill til eliteserien. 

Med en overbevisende 35-21 seier over Haugaland er St. Hallvard Håndballklubb klar for kvalifiseringsspill til eliteserien. Det betyr at opprykksdrømmen fortsatt lever.

Trener Glenn Solberg var glad og lettet over å ha sikret kvalikplassen.

– Å vinne med 14 mål er alltid moro. Vi er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av denne kampen. Vi står godt bakover i forsvar og har hatt kjempefokus på kontringsspill og raske avkast – det synes jeg vi får til. Jeg tror vi hadde 16-17 kontringsmål, oppsummerer han.

 

Klarte det viktigste

Kantspiller Kristoffer Talsnes ble kåret til SHKs beste med sju mål i kampen.

– Det var en bra gjennomført kamp sett under ett. Vi er gode i etablert angrep og i ankomstfasen som vi har hatt fokus på denne uken her, sier Talsnes. Det var allikevel et par ting han hadde å plukke på.

– Det blir litt slurvete og ukonsentrert til tider, men det er også naturlig når det er så stor forskjell på måltavla. Vi er godt fornøyd med å sikre oss kvalikplassen – det var det viktigste, avslutter Talsnes.

 

To kamper 

Runar Sandefjord er allerede klar for eliteseriespill, mens Nærbø fortsatt trenger å sikre seg poeng etter uavgjort mot Viking, før de kan kalle eliteserieplassen sin. SHK har to kamper igjen av seriespillet i 1. divisjon, hjemme mot Sandefjord 14. mars i Reistad Arena, og borte mot Viking TIF i Bergen den 24. mars.

SHKs motstander i kvalifiseringskampene vil trolig bli enten Falk Horten eller Bodø HK  den 15. og 18. april.

 

Kampfakta:

Reistad Arena, 125 tilskuere

Toppskårer St. Hallvard: Kristoffer Talsnes (7)

Toppskårer Haugaland: Tormod Ulsund Hodne (6)

St. Hallvards lag:

Lars Henrik Eriksen (1), Simen Solberg (1), Oscar Hansson (2), Jørgen Jansrud (6), Jonathan Lind (3), Theodor Svensgård (1), Ole-Henry Dahl (1), William Wangen (2), Erik J. Johansen, Jarle Mørk Pettersen (5), Robin Paulsen Haug, Sander Heieren, Kim Skaug (3), Kristoffer Talsnes (7), Peter Dahl Christensen (3).