St. Hallvard HKs talentfulle målvakt går til Malmø HK etter sesongen. Det ble klart søndag kveld.

Haugs (19) signering viser at det er mulig å nå et internasjonalt nivå i SHK! For det er akkurat det SHK skal jobbe med  – å utvikle lokale talenter til nasjonale helter. Haug som var med i bruttotroppen til EM i en alder av 19 år, har fått masse tillit og utviklingsmuligheter i både eliteserie og 1. divisjon i SHK. Selv om trener Glenn Solberg synes det er leit å se Haug gå videre allerede nå, mener han det er et sunnhetstegn for SHK.

– Det viser at vi har ett godt treningsmiljø i SHK, og det er mulig å utvikle seg godt og ta store steg her hos oss. Han kommer til en fin klubb, og på reisen ut i europeisk topphåndball så er det en fin vei å gå. Sverige, Danmark, Tyskland har vært en god vei for mange spillere før han.

– Robin har hatt en veldig flott utvikling både fysisk og teknisk, så det er gøy at han får anerkjennelse for den jobben han legger ned, sier Solberg.

 

– Stor mulighet

Robin spiller ut sesongen i SHK, før han vender nesa mot den skånske byen hvor norske Stian Tønnesen er trener.

Robin skal erstatte norske Kristian Sæverås (21) som går til Ålborg etter sesongen. Han blir også målvaktkollega med erfarne Dan Beutler som blant annet Solberg kjenner godt fra spill i Tyskland.

– Det er en veldig bra og stor mulighet jeg får. Det er noe jeg gleder meg veldig til og er veldig spent på. Jeg er ganske sikker på at jeg har gjort en bra valg og det å kunne stå sammen med Dan Beutler å kunne lære av ham blir veldig spennende, sier Haug som har skrevet under en toårs kontrakt med den svenske eliteserieklubben.

– Men akkurat nå så er fokuset mitt SHK. Jeg vil avslutte sterkt i klubben, for hva er vel bedre enn å forlate klubben  med å kunne krone det med opprykk? Jeg har hatt tre fantastiske år i klubben hvor jeg har fått de perfekte rammene til å utvikle meg som keeper, ved at gutta og trenere har gitt meg sjansen og vært tålmodige, sier Haug som er fra Egge i Lier.

 

-Perfekt for Robin

Daglig leder Robert Hedin er fra Ystad, ikke langt fra Malmø. Han mener det er riktig klubb for Robin.

– Det er en bra og profesjonell klubb som satser, og hevder seg helt i toppen av den svenske ligaen. Det er et bra steg opp for Robin og et godt utstillingsvindu for veien videre. De har en bra trener i Tønnesen, og en god målvakttrener. Det er perfekt for Robin, sier han.