Søndag er det duket for sesongens tøffeste bortekamp, når vi drar til Sandefjord for å møte serieleder Runar Sandefjord. Gutta er godt forberedt, og gleder seg til toppoppgjør.

 

Det er et lag full av selvtillit som setter seg på bussen til Sandefjord søndag ettermiddag. SHK er ubeseiret siden kampen mot Nærbø for over to måneder siden. De fire siste kampene har vært solide seire mot gode lag. Det er en god stemning og selvtillit i laget, forteller trener Glenn Solberg.

– Vi står mye sterkere i dag enn sist vi møttes. Vi er blitt mye flinkere til å holde oss til det vi er blitt enige om. Vi har færre personlige feil, og vi har spillere som er i form. Vi har tro på at det er mulig å slå Runar, sier han.

 

Godt forberedt

Trener Solberg har forberedt gutta godt til søndagens oppgjør.

– Vi er godt forberedt på hvordan de spiller, både forsvarsmessig og angrepsspillet deres. Vi har som alltid mest fokus på oss selv, og hvordan vi skal spille, sier han.

– Med et hardtarbeidende forsvar som er bevegelige og aggressive, vi skal løpe etter dem i 60 min med trykk og ro. I angrep skal vi være direkte på mål med gode satsinger for hverandre. Vi må minimere tekniske feil, og være tålmodige, sier han.

– Det blir en tøff bortekamp, men som er en stor bonus om vi vinner, sier han.

Serieleder

Da SHK fikk besøk at Runar i begynnelsen av oktober, ble det tap 23-27 mot et lag. Runar ligger på topp av 1. divisjon med 13 seire og kun ett tap – et fem-måls tap mot Herulf Moss før jul.

SHK har sluppet inn færrest mål sålangt i 1. divisjon. Det er ikke tilfeldig. Målvakt Robin Haug har vært en bauta i mål gjennom hele sesongen, og har hatt god hjelp av ett solid forsvar foran seg. Nå gleder Haug seg til søndagens oppgjør.

– Vi er godt forberedt. Vi spiller med selvtillit. Vi er blitt mye bedre på å lytte til og gjøre det som er Glenns plan, og det vi er blitt enige om, forklarer han.

Også kaptein Simen Solberg ser et forbedret lag siden forrige gang de to lagene møttes.

– Vi har trent godt over tid nå, og trent på de riktige tingene. Vi er inne i en fin periode og ønsker å fortsette dette. Tiden vil vise resultatet, men vi jakter hele tiden på de gode prestasjonene. Når vi står sammen og viser glede er alt mulig, sier kapteinen som er ute med en skadet hånd.

 

Laget

Laget mot Runar: Robin Haug, Sander Drange Heieren, Kristoffer Talsnes, Ole-Henry Dahl, Jørgen Jansrud, Fredrik Utengen, Peter Dahl Christensen, William Vangen, Kim Tajet Skaug, Oscar Hansson, Jarle Mørk Pettersen, Theodor Svendsgård, Jonathan Lind, Lars-Henrik Eriksen.

 

SHK møter Runar søndag kl. 18 i Runarhallen. Kampen kan sees på HåndballTV her.