St. Hallvard 2 - Stord 25-28

Etter seier i går mot ubeseirede FyllingenBergen 2 skulle det ikke mangle på selvtillit før kampen mot Stord. Stord hadde dagen før spilt borte mot Falk Horten 2 der de gikk seirende ut, så de manglet vel ikke selvtillit selv. Det så lovende ut fra start når SHK2 gikk i føringen, men det skulle fort vise seg å bli en slitekamp der vi ikke klarte å holde helt ut og trekke det lengste strået.

– Det som ikke fungerte så bra var laget, altfor dårlig trøkk hos gutta og lite kollektivt spill. Vi slutter og løpe etter og brenner altfor mange sjanser. Stord hadde en god målvakt i dag, men vi må ha bedre uttellingsprosent på de sjansene vi spiller oss frem til, sier Filip Hofmann Brath til shk.no etter kampen.

William Solem Burud sier følgende etter kampen.

– Jeg syntes vi startet bra med mange gode sjanser som ente med at vi tok ledelsen tidlig i kampen. Utover så var det en del unøyaktighet og vi brenner for mange 100% sjanser som skal sitte. Spillet og lojaliteten i laget var generelt bra, men vi kommer rett og slett ikke opp på et bra nok nivå. Mot slutten ble vi for stressa når vi ligger under og klarte ikke å hente inn igjen forspranget Stord har klart og opparbeide seg da.

Slik oppsummer trener Ciaran Williams kampen.

– Kampen i dag er lik kampen i går mot Fyllingen, men uten det positive utfallet. Stord kommer med et mer erfarent og kollektivt lag. Vi startet nok engang bra, men høy intensitet og med en plan om å holde tempo oppe i både forsvars- og angrepsspillet, og bruke farten vår til å få kontroll i kampen. Dette fungerte og vi fikk en ledelse på 5 mål etter 20 minutter. Dessverre blir konsentrasjonen og tempo lavere og bommet for mange av våre 100% sjanser inkludert tre straffekast. Til pause har Stord klart å spise opp ledelsen og vi går i garderoben på stillingen 11-11.

Når kampen starter igjen er det Stord som har kontrollen i hele andre omgangen, de bruker sin erfaring til å holde tempo nede og straffe oss på enkle forsvarsfeil vi gjør. Dette gjør at deres strekspiller for at for mye rom å bevege seg i, noen som skapte store problemer for oss. Vi legger om til en 3-2-1 formasjon for å prøve å få presset spillet til Stord høyere ut på banen. Dette fungerte godt og vi fikk redusert ledelsen til kun 1 mål. Deretter får vi en 2 minutters utvisning med 3 minutter igjen å spille, dette gjorde at vi mistet framgangen og Stord vinner tilslutt kampen 28-25.

Alt i alt ble det enda en helg der vi har mye positivt å bygge videre på, men mest viktig har vi funnet mye vi kan reflektere videre på, analysere og jobbe videre med i utviklingen. Som alltid er det ikke alltid resultatene som er mest viktig hos vårt unge lag, i utvikling, det er erfaringene vi tar med oss etter hver kamp og hvordan vi reagerer på de i arbeidet fremover.