Så var det duket for en tøff bortekamp når guttene satte seg på minibussen på vei ned til Jotunhallen og kampen mot Sandefjord Håndball. Sandefjord var ett poeng foran St. Hallvard HK og med uavgjort er de fortsatt det.

Det svingte i kampen og St. Hallvard HK sto for flere sterke opphentinger og ledet på slutten, men det var Sandefjord som fikk satt det siste målet og sørget for uavgjort 24-24.

– Det er klart at Sandefjord er et godt lag og er sterke hjemme i Jotunhallen, men det er klart vi er litt skuffet når vi har matchball og mulighet til å ta med 2 poeng hjem. Men samtidig er det veldig stigning siden Haugaland kampen og gutta kriger virkelig og viser god moral når vi kommer oss tilbake i kampen, sier Jarle Mørk Pettersen etter kampen.

Tett start

Som forventet ble det en tett start der lagene fulgte hverandre de første 11 minuttene og stillingen var 4-4. Så kom en god SHK periode der gikk foran med 3 mål. Men mot pause var det hjemmelaget som fikk mer tak i kampen når SHK slet med å få ballen i mål. Dermed kunne Sandefjord gå til garderoben med ledelsen 12-10.

– Vi står egentlig godt defensivt hele veien, men sliter med å løse det offensive forsvaret deres hvor vi blir litt for passive og truer ikke nok på mål, forteller Pettersen som forøvrig ble kåret til SHKs beste.

Jarle Mørk Pettersen. Foto: Jorun Anette Sletner

Tøff start på andre omgang

Etter pause var det hjemmelaget som kom best i gang og økte ledelsen sin til 5 mål. Det var ikke før nærmere halv spilt omgang SHK igjen kunne sette inn utligningen 17-17.

– Vi starter andre omgang litt i samme bane som første omgang hvor vi sliter fremover på banen samtidig som forsvaret ikke sitter like godt som i første omgang. Så får vi satt forsvaret igjen og satt fart på det, hvor vi får mange enkle mål på kontringer, forklarer Pettersen.

Rødt kort

Det var en tett kamp der begge lag virkelig sloss om å ta med seg poengene. Det var flere tøffe taklinger og dueller. Men på et tidspunkt ble det vel ampert der ute på banen når Fredrik Utengen blir dyttet i ryggen etter en takling og alle spillerne samler seg inne i Sandefjords målfelt.

– Det som skjer er at Myhra dytter en lagkamerat, Fredrik Utengen, flere ganger i ryggen etter en takling der vi får straffe. Det jeg gjør da er å dytte vekk Myhra fra situasjonen, gjenforteller Vangen til shk.no om situasjonen.

Situasjonen ender med diskvalifikasjon av Sandefjord-spiller Anders Skiaker Myhra og en to minutters utvisning på SHK-spiller William Gellein Vangen.

William Gellein Vangen. Foto: Jorun Anette Sletner

Tett på slutten

Lagene følger hverandre tett, når det er 2 minutter igjen av kampen er stillingen 23-23. Før SHK igjen klarer å gå opp i føringen til 23-24 med nærmere 90 sekunder igjen på klokka.

– Synes vi fighter bra gjennom hele kampen. Spesielt i andre omgang der vi kommer fra å ligge under med 5, til å lede kampen med 1. Vi gjør en bra kamp og står opp for hverandre, sier Vangen.

Avblåst for passivt spill

Sandefjord blir i neste angrep stoppet av et godt forsvarsspill og en god Robin Paulsen Haug i mål. SHK har ballen, leder med ett mål, skal i angrep og det er under 1 minutt igjen på klokka. Men det går ikke lang tid før dommerne er oppe med passivt hånden og SHK blir avblåst for passivt spill.

– Må se den på video først, men det kan virke noe merkelig. Det ble spilt lange angrep i hele kampen, men jeg må se videoen før jeg kan kommentere noe mer, sier Glenn Solberg til shk.no om passivt situasjonen.

Glenn Solberg

Også Jarle Mørk Pettersen ønsker å se situasjonen på video.

– Det virker jo som den armen kommer ganske tidlig, det blir spennende å se den situasjonen på video, Pettersen.

Sandefjord scorer i påfølgende angrep, med kun 8 sekunder igjen på klokken klarer ikke SHK å komme til en avslutning og kampen ender på stillingen 24-24.

– Synes vi fortjener begge poengene idag, så det er veldig kjipt med bare uavgjort, sier en skuffet Vangen.

Fornøyd med laget

Det ble dermed uavgjort i denne tøffe bortekampen mot Sandefjord i en kamp med mye underholdning.

– Jeg er fornøyd med laget og resultatet. I dag opptrer vi med vilje, engasjement og jobber hardt for hverandre. Det var gøy og det er jeg veldig fornøyd med. Det var godt forsvarsspill hele kampen og gutta kjempet for laget og hverandre, sier Glenn Solberg om kampen og resultatet i dag.