Det holdt ikke inn mot Haugaland og det ble poengdeling på stillingen 29-29 i Haugesund.

Det så lenge ut som om St. Hallvard HK skulle ta med seg begge poengene hjem fra Haugesund denne kvelden mot Haugaland. Det ville seg dessverre ikke slik og det ble med poengdeling.

– Vi gjør ikke det vi får beskjed om både i forsvar og i angrep. Blir spillende på altfor små marginer som fører til veldig mange unødvendige tekniske feil. Er vår egenskyld at Haugaland kommer inn i kampen igjen, forteller William Gellein Vangen.

Kontroll fra start

St. Hallvard HK tok oppskriftsmessig kontroll fra start denne kampen først ved mål av Jørgen Jansrud, Jarle Mørk Pettersen, redning av Robin Paulsen Haug og mål av Simen Solberg. Alt dette skjedde før det var gått 2 minutter ut i første omgangen. Ledelsen fortsatte å øke og etter 7 minutter spilt var stillingen 2-7 til SHK. Så våknet hjemmelaget Haugaland og etter halv spilt omgang tar Glenn Solberg time-out på stillingen 7-8. Det viste seg å fungere igjen øker SHK sin ledelse ved å score de neste 3 målene og øke ledelsen til 7-11 20 minutter ut i omgangen. Haugaland tar igjen innpå, men SHK scorer de tre siste målene i omgangen og pauseresultatet blir 11-15.

– En god første omgang med godt forsvar og målvaktsspill, sier Glenn Solberg om første omgangen.

Glenn Solberg. Foto: Jorun Anette Sletner

Haugaland utligner

Det var Haugland som kom best i gang når andre omgang startet, og spiste seg innpå de 3 første minuttene av omgangen. Fire mål ledelsen var redusert til 1 mål på stillingen 14-15. Så kom det en veldig god SHK periode de neste 6 minuttene der guttene drar i fra og går opp i en seks mål ledelse på 14-20.

– Vi har mange god angrep, og opparbeider oss egentlig en fin ledelse, sier Kim Tajet Skaug om 6 mål ledelsen.

SHK holder Haugaland på en god avstand og etter halv spilt omgang er ledelsen på fem mål på stillingen 19-24. Så begynner Haugaland sin opphenting og det blir et faktum etter 27 minutters spill, da utligner hjemmelaget til 28-28.

– Synes det er litt vanskelig å si hva som skjer, men så blir vi kanskje for gira på å kjøre og får masse enkle tekniske feil og stresser veldig. Har også mange bom og vi blir straffet for de enkle tekniske feilene og blir skutt litt i stykker, samtidig som at deres linje får mange baller. Som sagt litt vanskelig å si hvorfor vi opptrer dårlig i store perioder, men vi scorer 29 mål som burde holde for å vinne kampen, fortsatte Kim Tajet Skaug om hvorfor ledelsen ikke holdt inn.

William Gellein Vangen scorer og fører SHK opp i ledelsen, dessverre klarer Haugaland og utligne igjen. Denne gangen klarte ikke SHK å gå opp i ledelsen igjen og det ender uavgjort 29-29.

– Vi har altfor mange individuelle feil som koster oss seieren i dag. Vi klarer heller ikke å gjennomføre kampen sånn som vi snakket om, forteller en skuffet William Gellein Vangen shk.no etter kampen.

William Gellein Vangen. Foto: Jorun Anette Sletner

– En kamp med veldig varierende prestasjoner, for i andre omgang var det mer varierende angrepsspill fra det veldig bra til det dårlige. Vi blir for udisiplinerte og unøyaktige begge veier, hvor vi dessverre kun får med oss 1 poeng. Med 6 mål ledelse burde vi kunnet fått med oss begge poengene. For det er positivt at vi scorer 29 mål på bortebane som bør holde til seier, utdyper Glenn Solberg om andre omgangen.