Det løsnet ikke før i andre omgangen, men da dro St. Hallvard godt i fra og vant 27-20 over Haslum IL.

Det tok litt tid før det løsnet sikkerlig for hjemmelaget St. Hallvard HK i kampen mot bunnlaget Haslum IL. Bortelaget var vanskelige å riste av seg, og skuddbom og tekniske feil gjorde at SHK aldri fikk den luka de ønsket seg igjennom første omgangen.

– Vi måtte skjerpe oss litt for å dra dette i land. Det var ikke akkurat noen topp første omgang selvom vi havner litt foran. Men det viser litt forskjell på oss og Haslum, sier Robin Paulsen Haug som ble kåret til St. Hallvard beste denne kampen.

Robin Paulsen Haug

Starter oppskriftsmessig

Første omgang starter oppskriftsmessig når Jørgen Jansrud hopper opp fra ni meter og dunker ballen i mål, Jarle Mørk Pettersen vil ikke være noe dårligere og scorer det neste målet fra sin høyre kantposisjon. Så kobler Haslum seg på med å redusere til 2-2, før bortelaget noen minutter senere går opp i ledelsen 3-4, seks minutter ut i første omgang. Den ledelsen holder de ikke lenge, for allerede etter to minutter har SHK snudd og leder 5-4 når Jonathan Lind kontrer inn mål for hjemmelaget. Etter halvspilt omgang leder SHK 8-7 etter mål av Kim Tajet Skaug. Omgangen preges av mye unøyaktige skudd og tekniske feil.

–  I første omgang var vi for unøyaktige i begge ender av banen og da benytter Haslum seg av muligheten med sine unge, gode spillere, forklarer Simen Solberg.

Det er ikke før mot slutten av omgangen at SHK klarer å opparbeide seg en luke på tre mål når William Gellein Vangen scorer og gir SHK ledelsen 12-9 etter 27 minutters spill. Begge lag scorer hvert sitt mål før pausesignalet går på stillingen 13-10.

Løsnet

Andre omgangen starter i samme stil som første omgangen vår – det blir for unøyaktig, for mange tekniske feil og skuddbom. Allikevel øker SHK sin ledelse med ett mål fra pausen. Men Haslum ville ikke gi slipp på hjemmelaget og reduserte til 16-14 etter sju minutters spill på et syv-meterskast. Så kommer en god periode for hjemmelaget når Jarle Mørk Pettersen scorer på syv-meterskast til stillingen 17-14 etter 11 minutters spill, de neste seks minuttene scorer hjemmelaget ytterligere 3 mål og er foran med 6 mål etter 17 minutters spill.

– Det handlet bare om at hele laget ble mer nøyaktige og presise i det vi gjorde, og da får vi til det vi ønsker, forteller kaptein Solberg om hvorfor det løsnet i andre omgangen.

Foto: Simen Næss Hagen

Ledelsen økes ytterligere med 2 mål når Robin Paulsen Haug kaster en presis ball fra eget målfelt, over forsvarsspillerne til Haslum og inn i det tomme målet til stillingen 25-17 etter 23 minutter spilt. Spenningen i kampen er med det borte  i kampen, Haslum klarer ikke å komme seg inn i kampen igjen og sluttresultat blir 27-20 til SHK.

– Det er en kamp vi visste kunne bli litt spesiell med tanke på at det ofte kommer mye skudd fra dem. Da kunne det ende opp med at de fikk noen «drittmål», og da måtte vi bare fortsette å gjøre vårt, kjøre på og ikke bry oss om det. Det føler jeg vi får tilbake for i andre omgang når vi da begynner å dra i fra og ligger foran 7-8 mål, utdypet Robin Paulsen Haug.

Fornøyd med å vinne kamper

Glenn Solberg er fornøyd med å se sine disipler vinne kampen denne onsdagskvelden, selv om alt ikke stemte i første omgangen.

– Fornøyd med at vi vinner med såpass mange mål. Tross at vi er litt unøyaktig og upresise i avslutninger og litt for mange tekniske feil, spesielt i første omgang. Men St. Hallvard er fornøyd med å vinne kamper i første divisjon.

Glenn Solberg. Foto: Beate Arnesen

Også Simen Solberg er fornøyd med seier på hjemmebane.

– Alltid deilig å spille og vinne kamper i Reistad Arena. Publikum og de frivillige er helt fantastiske, og det er vi takknemlige for og setter stor pris på.

Neste hjemmekamp er ikke før 2. desember når Viktig TIF kommer til Reistad Arena klokken 16. Men før det er det to bortekamper, først mot Haugaland 19. november, så borte mot Sandefjord Håndball 22.november.