Bjørnar - St. Hallvard 2 26-22

Sola skinner lørdag formiddag i Lier når gutta setter seg på flytoget til Gardermoen (alle utenom Christoffer Moseng, som valgte å reise med lokaltog). Det var ingen overraskelse at regnet falt tungt når vi landet i Bergen. Noe som så ut til å påvirke både bussjåføren som rota seg bort i et lite boligfelt, og gutta i kampen mot Bjørnar.

St. Hallvard sin beste spiller ble Fredrik Sletner, han har dette å si om kampen:

– I dag har vi for mange enkle feil både fremover og bakover. Vi kommer oss aldri opp på det nivået vi ønsker å ligge på. Det er noe som følger oss stort sett gjennom hele kampen. Men det er ny kamp alt i morgen, og vi tar med oss det positive inn der.

På halvdistanse

Vi starter kampen i et flatt 6-0 forsvar og får raskt både 1-0 og 2-0 rett i fleisen. Hjemmelaget har en god linjespiller som vi ikke får helt taket på. Han får løpe fritt bak et SHK-forsvar som står på halvdistanse. I angrep blir kampen preget av mange enkle tekniske feil og Bjørnar bygger fort opp en 9 måls ledelse, etter 20 minutter spilt. Vi legger om til et 5-1 forsvar for å gjøre det vanskeligere for midtspilleren til Bjørnar til å finne linjespilleren. Vi går fra 14-5 til 16-10 i løpet av de siste 10 minuttene av 1. omgang.

Smittet Bjørnar

Vi starter 2.omgang helt likt som den forrige og Bjørnar øker til 24-14 etter halvspilt omgang. Men så ser det ut som om vi har smittet Bjørnar, de begynner med en del tekniske feil som resulterer i noen lette mål for oss. Vi hever nivået i forsvar, og pynter på resultatet til 26-22.

Trener Ciaran Williams oppsummerer kampen slik:

– Vi startet tregt og kom bak med 5 mål allerede etter 10 min, noe som gjorde det vanskelig å komme tilbake i kampen. Vårt 6-0 forsvar var veldig på halvdistanse og vi lagde alt for mye rom for streken til Bjørnar, samtidig som vi tillot mange frie skudd fra 9-meter. Vi byttet til et 5-1 forsvar som stoppet bakspillerne til Bjørnar og vi gikk til pause med 16-10. Andre omgang var positiv. Lasse Pedersen gjorde noen viktige redninger fra kant og linje. Vi jobbet også bedre kollektivt i forsvar og angrep. Vi fikk også bretta ut spillet til kantene. Sluttresultatet 26-22 viser en bedre andre omgang, men for mange enkle feil straffet oss.