Bergen HK - St. Hallvard 2 26-28

Etter gårsdagens tap mot Bjørnar var det en revansjelysten gjeng som kom til frokost søndag morgen, klare i toppen og uthvilte til kamp mot Bergen. Utsjekking og busstur gikk knirkefritt. Når gutta kom tiI hallen, ble det arrangert et lite spillermøte i garderoben. På agendaen stod: Hva må vi gjøre bedre i dag?

Sirupstart

I starten av kampen så det ikke ut som om resultatet etter møte hadde forplantet seg hos spillerne. Vi tok med oss en god del av det dårlige forsvars- og angrepsspillet fra gårsdagens kamp mot Bjørnar. Men allikevel var det ikke mer enn at vi hang godt følge med et litt eldre og rutinert Bergen lag. Til pause var stillingen 15-14 til Bergen.

– Første omgang er fortsatt preget av en del enkle feil og vi spiller for lite kollektivt fremover, noe som gjør at vi ligger bak til pause, sier Even Grønhovd, som med sine mange skudd og gjennombrudd ble uoffisielt kåret til St. Hallvard sin beste spiller.

Pausehvilen ga resultatet

– I andre omgang får vi bedre kontroll bakover og har mange gode redninger fra keeperne. Et resultat av godt målvaktsspill og med god hjelp fra forsvaret. Fremover i banen klarer vi å bygge opp mer fart, slik at vi setter opp andre og kommer selv til gode muligheter, fortsetter Even Grønhovd.

Og helt riktig, i andre omgang er det et helt annet trøkk i St. Hallvard sitt forsvar. Bergen sliter med å finne linjespilleren og skytterne deres får sjeldent gå opp fritt for å avlevere et skudd. Med et godt forsvar kommer også kontringer og enkle mål. Og i løpet av de første 10 minuttene er kampen snudd, og St. Hallvard har bygd seg opp en komfortabel ledelse. St. Hallvard holder maskineriet gående og er aldri truet av et Bergen lag utover i 2. Omgang og vinner komfortabelt 28-26.

Trener Ciaran Williams oppsummerer:

Etter gårdagens skuffende kamp, lagde vi en klar plan på hvordan vi skulle forbedre prestasjonene våre mot Bergen. Etter en oppvarming som varte ut hele 1.omgang ble vårt forsvar var mye mer kompakt. Aggressive 3´ere som var ute på skyttere og samtidig hadde god kontroll på linjespilleren. Med et bedre forsvar, kom også mulighetene for kontringer og flere enkle mål. I angrep var vi disiplinerte og tålmodige. Dette resulterte i mange fine angrep med avslutninger og mål fra alle posisjoner.
Vi tar med oss 2 poeng hjem fra Bergen og har vist at vi kan reflektere, lære og forbedre oss fra en kamp til en annen.