Bodø ble forsterke for St. Hallvards unge lovende i kvartfinalen i NM Junior.

Det var duket for kvartfinale mellom St. Hallvard HK og Bodø HK mandag kveld i Reistad Arena.  Før kampen hadde trener Glenn Solberg spådd en tøff og spennende kamp mot Bodø. Han håpet å dra nytte av fordelen av hjemmebane i Reistad Arena.

Slik gikk det dessverre ikke denne kvelden…

 

Startet godt, men mistet initiativet

– Vi starter kampen bra hvor vi leder 3-0 og står godt i forsvar og får de ønskede kontringene. Men utover i omgangen blir vi for udisiplinerte og tamme noe som gjør at angrepsspillet ikke blir bra. Det blir for mange en-og-en satsninger som resulterer i skuddbom og tekniske feil. Når Bodø da setter fart og i tillegg når returløpet er for dårlig så får Bodø kontret inn mange mål i 1 omgangen, forteller Glenn Solberg til shk.no om første omgangen.

Glenn Solberg. Foto: Peter Tubaas

For med de tre første målene fra Filip Hofmann Brath, William Gellein Vangen og Peter Dahl Christensen tok SHK føringen i kampen fra start. Den gode starten ble spist opp og SHK mistet initiativet i kampen når Bodø scorer de neste seks målene. Mot slutten av omgangen klarer SHK-gutta og sloss seg inn i kampen igjen når Hermann Kristoffersen setter inn utligningen til 11-11. Allikevel var det Bodø som var sterkest fram til pausesignalet gikk på stillingen 12-15.

– Vi blir satsende altfor mye en-og-en. Vi slipper ikke ball tidsnok noe som resulterer i at det blir unødvendig vanskelig og at vi ikke kommer til gode nok muligheter. Vi har også for dårlig disiplin i returløpet i første omgang som straffer oss hardt, er Theodor Svensgård oppsummering av første omgangen rett etter kampen.

Mer engasjement og vilje

Det er et mer bestemt hjemmelag som kommer ut etter pause og tar tak fra start, og etter 10 minutter er ledelsen til Bodø tatt igjen og SHK har tatt føringen med ett mål på 17-16.

– Andre omgangen er bedre. Vi er mer disiplinerte i angrepsspillet og holder oss til kampplanen fremover, samt at vi viser mer engasjement og vilje i forsvarsspillet. Dette gjør at vi får kontret inn flere mål som er et ønske med vårt spill, sier Glenn Solberg om andre omgangen.

På det meste var SHK oppe i en to målsledelse på 21-19 og 22-20, men Bodø snur kampen i sin favør etter at stillingen var 27-27 da det gjenstår drøyt 4 minutter. SHK var bak med ett mål på 29-30 og gikk ut mann-mann i jakt på utligningen, men Bodø fikk satt inn det siste målet som ga sluttresultatet 29-31.

– Det ble for mange feil av oss i dag. Vi må bare konstatere at vi ikke var gode nok i dag, sier en skuffet Svensgård.

Som Solberg sier avslutningsvis.

– Det avgjørende i dag er at Bodø var bedre og vi opptrer for mye en-og-en i 1. omgang som gjorde det vanskelig for oss i denne kampen.

Resterende kvartfinalene

I de resterende kvartfinalene spilles to kamper i dag (tirsdag 31.10) når FyllingenBergen tar imot Bækkelaget og Nærbø får besøk av Follo. Siste kampen spilles onsdag 01.11 når Sandefjord Håndball gjester Haslum.