Tydelig bestemt St. Hallvard HK vant over Lillestrømt Topphåndball 33-27.

Alt var rigget og klart til kamp mot Lillestrøm Topphåndball lørdag kveld i Reistad Arena. På forhånd var spillerne klare på at i dag skulle hjemmepublikumet få verdi for inngangspengene sine. Det var forventet at det skulle bli en tett og spennende kamp, der guttene virkelig måtte krige for poengene.

– Det var gøy å spille idag, følte alle gutta var innstilt på å ville vinne og ofre alt for seieren, sier en meget god Robin Paulsen Haug etter kampen til shk.no.

Tok kontrollen

Lillestrøm setter inn det første målet i kampen før St. Hallvard tok over kontrollen og tvinger bortelaget til å ta time-out etter 7 minutters spill. Da har SHK scoret fem mål på rappen anført av en meget opplagt William Gellein Vangen og Oscar Hansson. William Vangen ble forøvrig SHK toppscorer denne kampen med sine 8 mål.

– Det var veldig morsomt å spille i Reistad Arena i dag. Det var en god ramme rundt kampen og bra stemning i laget og i hallen, sier William Vangen like etter kampen.

William Gellein Vangen

SHK fortsetter å holde trøkket oppe selv om Lillestrøm kommer seg noe til hektene etter time-outen. De får tatt innpå med ett par mål, men så er det hjemmelaget som øker sin ledelse til fem mål på stillingen 10-5 når det er spilt 18 minutter. På det meste leder SHK med 6 mål mot slutten av første omgang, men Lillestrøm får til å redusert ledelsen noe inn mot pause til stillingen 16-12.

Mer krefter

Lillestrøm kommer ut i andre omgang med en ny giv og øyner målet med å spise opp ledelsen som var inn mot pause og bruker kun to minutter på å halvere ledelsen og etter 6 minutter ligger de ett mål bak SHK med 19-18. Så kvikner hjemmelaget til igjen å tar kontrollen igjen og scorer de neste fire målene som dermed øker ledelsen til fem mål på stillingen 23-18 etter 12 minutter spilt.

– Vi fortsatte å løpe og holde trykke vårt fremover og bakover. Vi var aggressive begge veier samtidig som vi da holder oss til planen vi har laget før kampen, forteller Robin Paulsen Haug om noe av nøkkelen for SHK denne kampen.

SHK ga ikke fra seg denne ledelsen, selv om Lillestrøm kom så nære som to mål bak på stillingen 24-22 er det mer krefter i hjemmelaget som fortsetter å sette tempo etter. Ledelsen er oppe i åtte mål når det er igjen bare to minutter av kampen, Lillestrøm reduserer ledelsen med to mål når de setter inn det siste målet i kampen til sluttresultatet 33-27 til SHK.

– Det var morsomt å spille i dag. Vi løper og løper hele kampen. Lillestrøm blir slitne, vi er bedre trent enn de og det viser seg på slutten når vi drar i fra, Jørgen Jansrud som ble kåret til SHK beste av den lokale juryen.

Jørgen Jansrud

Krigere

Det var et fornøyd SHK-gutter som gikk rundt på banen etter seieren over Lillestrøm, de var mer bestemt og holdt tempo oppe gjennom hele kampen. Glenn Solberg var også en fornøyd mann som feiret seieren med å sette en tre poenger i basketballkurven ved siden av banen før han pratet med shk.no.

– Deilig med hjemmeseier! Den første hjemmeseieren, en veldig god kamp fra vår side. Vi står mye av tiden veldig godt bakover, også får vi mange kontrings- og ankomstmål. Så seks målsseier er vi veldig godt fornøyd med.

Jørgen Jansrud var ikke bare fornøyd med å vinne kampen, men også prestasjonen som ble vist til publikumet.

– Det var veldig deilig med første hjemmeseier, jeg føler vi kriger gjennom hele kampen. Det er deilig å få vist det for publikum at vi er krigere.