Det var et sultent og tent St. Hallvard HK løp motstanderen i senk og vant 17-38 over HK Herulf Moss.

Det var viktig å sikre seg poeng i bortekampen mot HK Herulf Moss, spesielt etter tapet mot Runar Sandefjord hjemme. Det var tydelig at guttene var klare til kamp, og de startet kampen i et forrykende tempo. Glenn Solberg var en veldig fornøyd mann etter kampen.

– Jeg synes vi gjennomfører en veldig solid og god kamp i 60 minutter og jeg er kjempe fornøyd, sier trener Glenn Solberg.

Løper i 60 minutter

Det ble tidlig klart hva intensjonen til SHK var denne kampen – det skulle tettes igjen bakover og løpes fremover. SHK tok kommandoen og satt på sprang, etter halvspilt omgang leder bortelaget hele 3-11. Forsvaret satt og Robin Paulsen Haug gjorde flere mesterlige redninger, gutta kunne gå til pause på stillingen 10-19.

Teknisk feil fra sekretariatet stoppet ikke SHK.

– Jeg synes vi spiller en ganske bra kamp og løper i 60 minutter. Vi holder konseptet vårt, vi går på i angrep og er rett på mål. I forsvar står vi bra og får uttelling masse kontringer samt at målvaktene våre står bra denne kampen. Det er en bra gjennomført kamp, sier William Gellein Vangen som ble kåret til St. Hallvards beste av den lokale juryen.

 

Trykket holdes oppe

Sander Drange Heieren tok over fra en god Robin Paulsen Haug i den andre omgangen. Det gode målvaktspillet fortsatte og dette sa Sander til shk.no etter kampen.

– Alle gutta starter bra, gjør jobben og er på. Dette gjør av vi får spilt det spillet vi ønsker, dette ser vi tydelig i det gode forsvarsspillet og Robin Paulsen Haug som gjør en glitrende jobb i den første omgangen. Vi fortsetter å holde oss på samme nivå i andre omgangen, vi slipper oss ikke ned selv om vi har fått en ledelse på 9 mål. Dette gjør at vi forsatt får brukt tempoet i laget og kontret inn flere mål i andre omgang.

For andre omgang fortsatte som første, det tettes igjen bak og kontres. I etablert angrepsspill får Herulf Moss nok med å flytte beina for å henge med og SHK viser god tålmodighet og finner dermed lukene i forsvaret. Etter halvspilt omgang er ledelsen økt til 14 mål på stillingen 14-28. Trykket holdes oppe og SHK gir seg ikke før sluttsignalet går på stillingen 17-38.

– Vi gjør det vi har snakket om på forhånd. Står tett og aggressivt i midtsonen og løper kontringer i 60 minutter. Når vi får sjansen fremover at vi er troverdige i satsingene og det synes jeg vi var idag. Scorer mange mål og slipper inn få, det er jeg fornøyd med, utdyper trener Glenn Solberg.

 

Debutant

Filip Hofmann Brath fikk også sin debut for elitelaget, tidligere har han spilt for både G18 og i år for det meste på vårt rekruttlag i 2. divisjon.

– Det var kjempe morro å endelig få debutert i 1.divisjon for SHK. Dette gir meg mer motivasjon til å fortsette å stå på videre og jobbe for å få en fast plass på laget, sier en tydelig fornøyd Filip til shk.no.

I andre omgang kom han inn til sin deby på venstre kanten og gjorde sakene sine godt, dessverre ble det ikke noen mål på han denne kampen.

– Jeg føler at vi har god kontroll gjennom hele kampen. Vi står veldig godt i forsvar og satte veldig høy fart i kontringsfasen noe som Herulf Moss sleit veldig med. Vi kom nesten alltid til gode skuddmuligheter i angrep noe som førte til en god uttellingsprosent, forklarer Filip om kampen.

Filip Hofmann Brath

 

Neste hjemmekamp er i Reistad Arena mot Lillestrøm Topphåndball den 21. oktober kl  16. Kom å støtt gutta til seier på hjemmebane, vi sees!