En avslutning til tross, topplaget Runar Sandefjord ble for tøffe i helgen.

St. Hallvard HK kjempet godt i andre omgang, men gikk dessverre på et 23-27 tap mot tabelltopp Runar Sandefjord på lørdag.

– Vi klarer ikke helt å gjennomføre de tingene vi har snakket om på forhånd, og da blir det vanskelig, oppsummerte trener Glenn Solberg etter kampen.

SHK slet med å få opp tempo i angrep. Kampplanen var å bruke hurtigheten til å kontre mot et stødig Runar Sandefjord-lag, det lyktes man ikke med i første omgang. Solbergs mannskap hang greit med de første 15 minuttene fram til stillingen var 5-5. Så var det stopp. Den siste halvdelen av første omgang scoret hjemmelaget kun to ganger, og gikk til pause på stillingen 7-11.

Løsnet i 2. omg

– Forsvarsmessig jobber vi bra, og målvakten står veldig godt, men fremover på banen blir vi passive og feige. Vi havner altfor langt bakpå, sier Solberg.

Innsatsen i andre omgang er Solberg langt mer fornøyd med. SHK spilte seg opp utover i omgangen og reduserte ledelsen til tre mål. De siste sju minuttene hadde hjemmelaget flere muligheter til å spise opp Runars ledelse, men klarte ikke å få full uttelling på sjansene.

– Det er positivt med de spillerne som kommer inn i andre omgang og gjennomfører de tingene vi har planlagt. Det er det jeg tar med meg som bra fra denne kampen, sier Solberg.

 

To lyspunkt

En av dem var 18-åringen Theodor Svendsgård som ble kåret til SHKs beste etter å ha fått spilletid i andre omgang. Han scoret fire mål på fire skuddforsøk

– Vi kommer for mye bakpå. Vi har gode muligheter til å komme inn igjen i kampen, men lykkes ikke med det. Vi klarer ikke å utnytte overtallsspillet. I dag er vi ikke gode nok, og vi må bare fortsette å jobbe egentlig, sier Svendsgård. Hans egen innsats var en fattig trøst på en tung dag.

– Jeg er fornøyd med at jeg klarer å bidra når jeg kommer inn, men det er veldig kjipt å tape. Vi må tilbake til å trene hardt og være enda mer lojale til det vi planlegger på forhånd. Vi må utføre det vi er er enige om i mye større grad gjennom hele kampen, sier han.

Et annet lyspunkt var målvakt Robin Haug (19) som nok en gang sto to solide omganger.

– Dette føles tungt.Vi avslutter heldigvis på en god måte, så det hjelper litt. men dette er en kamp vi hadde veldig lyst til å vinne, sier stortalentet Haug som nylig er tatt ut til samling med rekruttlandslaget.

– Runar er nok det tøffeste laget vi møter i serien i år. Vi får bare steppe opp spillet vårt til neste gang, og slå dem i Runarhallen, sier han.