Den innledende runden i NM Junior er ferdig og St. Hallvard er videre til kvartfinale.

Kampene i Stovernhallen er ferdig og det ble et drama for St. Hallvard for videre deltagelse i NM Junior.

Klar seier

I den første kampen møtte vi arrangøren Vestli i en kamp som ble vunnet med klare sifre. Til pause ledet SHK hele 3-15. Det var i realiteten allerede avgjort og andre omgangen ble også vunnet med 10 mål som ga sluttresultatet 10-32. Dette så trener Bent Dahl til shk.no etter kampen:

– Vi spiller en kontrollert kamp og vinner klart.

Følger ikke planen

Den andre kampen for dagen var det Bækkelaget som sto for tur. De vant også sin første kamp, mot Hercules. William Gellein Vangen scorer det første målet i kampen, men det er Bækkelaget som blir det førende laget. Etter halv spilt omgang ligger SHK under med 6 mål. Fram mot pause blir det jevnere, men Bækkelaget øker sin ledelse med ett mål når omgangen er ferdig. Lagene går i garderoben på stillingen 9-16.

Etter 20 minutters spill i andre omgang har SHK klart å kutte ledelsen til Bækkelaget ned til 3 mål og det tas time-out. Nærmere kom ikke SHK og Bækkelaget øker sin ledelse til 7 mål igjen og vinner kampen 23-30.

– Vi følger ikke kampplanen mot et godtspillende Bækkelaget i første omgangen. Det ble bedring i andre omgangen og vi tett innpå ved 22-25 mot slutten. Men vi glipper på slutten og taper tilslutt med 7 mål. I morgen er siste kamp mot Hercules. Det blir en vinn eller forsvinn kamp for vår del, sier Bent Dahl etter den andre kampen for dagen.

Uavgjort

SHK tar føringen i den siste kampen i den innledende runden mot Hercules. På det meste i første omgang leder de med 6 mål på 7-13 med to minutter til pause. Hercules klarer å redusere ledelsen ned til 4 mål før omgangen er ferdig og pauseresultatet ble 9-13.

Hercules scorer det første første målet i andre omgang og tar innpå enda et mål og ledelsen redusert 3 mål. Igjen kommer en god SHK periode som igjen øker ledelsen til 6 mål etter 8 minutter spilt. De siste 9 minuttene av kampen scorer SHK kun 1 mål og Hercules tar innpå mål etter mål. Med 30 sekunder igjen er ledelsen nede i ett mål og med 3 sekunder igjen scorer Hercules igjen som gjør at sluttresultatet blir 21-21.

Dette sier trener Glenn Solberg til shk.no etter kampen.

– En god første omgang hvor vi har mulighet til å gå i fra med 7 mål, men vi er for unøyaktig så det kun blir 4 til pause. Det samme skjer i 2 omgangen, vi gjør det vanskelig for oss selv med en del bomskudd og dårlige vurderinger i avgjørende faser. Vi gleder oss over kvartfinale. Men vi må opp på et mer stabilt og høyere nivå om vi skal nå en semifinale.

Kvartfinale

Etter den innledende runden var det altså klart at SHK G20 har tatt seg til kvartfinale sammen med Bækkelaget fra pulje 3. Det var målforskjellen som var den avgjørende faktoren i denne puljen for at SHK tok seg videre til kvartfinalen.

De som slår følge med SHK fra de andre puljene er Haslum, FyllingenBergen, Follo, Bodø, Nærbø og Sandefjord Håndball. Kvartfinalene skal være spilt innen utgangen av oktober.