Første hjemmekamp i serien står for tur. Her kan du få en oversikt over laget før kampen i ettermiddag.

Det skjer hver sesong, endringer i spillerstallen. Det er spillere som gir seg, bytter klubb og nye spennende fjes som finner veien til St. Hallvard HK. Denne sesongen er intet unntak.

Endringer i stallen

Det har blitt noen endringer i stallen fra i fjor, men store deler av stammen er med videre. Nikolas Granum, Ole-Jacob Borch, Marcus Wiklund Finnerud og Håkon Økern har trappet ned sin satsing og gitt seg i St. Hallvard. Videre har følgende spillere forlatt klubben: Kristoffer Norgren Olsen (til DHK), Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (til DHK), Hans Fredrik Kristoffersen Cordt-Hansen (til Halden), Alexander Mitrovic (til Elverum) og Sindre Palin Kjelaas (til Charlottenlund) har av forskjellige grunner valgt å prøve seg i nye klubber.

Nye spillere har også kommet inn.  Noen fikk spilletid allerede forrige sesong; Peter Dahl Christensen, Theodor Svensgård og Leo Berg Sylte, alle tre ble tatt opp fra fjor årets 18-årslag. Samtidig har Sander Drange Heieren, også fra vårt G18-lag, fått kontrakt med elite denne sesongen. Det har også blitt signert kontrakt med fire nye spillere i Kristoffer Talsnes (fra DHK) og Jørgen Jansrud (fra Elverum). Samt våre svenske venner Jonathan Lind (fra IK Sävehof) og Oscar Hansson (fra IFK Ystad).

Fortsatt lokalt fokus

SHK har fortsatt fokus på å skape en naturlig forlengelse av unge gutte/herre-spilleres håndballkarriere, gi spillere på alle nivåer et godt sportslig tilbud samt drive kontinuerlig spiller og talentutvikling. Dette ser vi fungerer når fire nye lokale talenter har fått kontrakt med elitelaget foran denne sesongen. For å få til dette har vi en langsiktig målsetting om å skape interesse for håndballen i nærmiljøet, og dermed sikre grunnlaget for god rekruttering og stabil drift av guttelag i alle årsklasser, -sammen med partner-og samarbeidsklubbene i vår region.

I tillegg har SHK signert kontrakt med Kristoffer Talsnes som også er en lokal spiller med røtter fra Åskollen.

Mannskapet på plass

Med de nye spillerne er mannskapet på plass for kommende sesong. Dette sier Glenn Solberg om mannskapet han rår over denne sesongen:

– Jeg er veldig godt fornøyd med gruppa vi har fått nå. Det er en homogen gruppe.  Vi har fått inn 4 nye spillere som virker som fine mennesker som trener godt, og gir mye av seg selv.

Jeg synes vi har fått en stabil, bred og fin tropp. Et jevnt godt mannskap som jeg føler jeg kan stole på og er lojale til det vi holder på med. Vi har fått inn Kristoffer Talsnes som har god erfaring fra elite og topphåndball som jeg tror kan bli veldig bra for oss. Vi har nå to rutinerte kantspillere i tillegg til de unge sultne som jeg tror blir en bra miks. Også har vi fått inn Jørgen Jansrud som er et stort talent som mange har snakket om lenge, men som kanskje ikke har fått potensialet helt ut. Han har jeg veldig tru på, en spillende skytter som kan mer enn å skyte. Vi har også fått inn to svensker, en ung linjespiller og en høyre bakspiller. Jonathan Lind er en ung, men stor og sterk linjespiller, en som kan gi litt juling og være en brumlebass i forsvar. Oscar Hansson er en fighter med sin hovedstyrke i forsvar. Han er i tillegg venstrehendt, så dette vil gi oss større bredde på bakspillerplass.