Det ble seier i første seriekamp borte mot vanskelige Kristiansand 21-25.

Etter nesten 6 måneder siden forrige seriekamp var det endelig duket for ny kamp, da vi møtte Kristiansand i serieåpningen i årets 1. divisjon. Det har blitt spilt mange treningskamper, men det er nå alvoret starter.

 

– Veldig gøy å være igang med ny sesong etter alt slitet i oppkjøring. Vi tar med oss en godt gjennomført kamp og to poeng hjem til Lier. Nå gleder vi oss veldig til første seriekamp hjemme i Reistad Arena. Håper også på at publikum vil komme og støtte oss i kampene som kommer, sier William Gellein Vangen til shk.no.

 

Nervøs start

Det hele begynte litt nervøst og Kristiansand tok raskt føringen i kampen. Hjemmelaget holdt ledelsen gjennom de første 20 minuttene, med unntak på stillingen 4-4. St. Hallvard HK går i ledelsen for første gang i kampen etter 24 minutter spill, når Fredrik Utengen setter inn et 7-meters kast, og sender SHK i ledelsen å 8-9. Kim Tajet Skaug øker ledelsen til 8-10, men hjemmelaget svarer og utligner til 10-10 når det er to minutter igjen av omgangen. SHK gutta avslutter omgangen sterkt ved mål Lars Henrik Eriksen fra linja og kontringsmål av Fredrik Utengen som ga en to mål ledelse til pause med 10-12. Utengen ble også SHKs mestscorende med sine 7 mål, hvorav 6 av disse kom på straffekast.

Lars Henrik Eriksen. Foto: Peter Tubaas

– Jeg føler det var en nervøs begynnelse egentlig, både for egen del og lagets. Men det kom seg etterhvert, forteller Kristoffer Talsnes om første omgang.

 

Sterk avslutning

Andre omgangen holdt seg jevn og Kristiansand bruke bare ett minutt på å ta igjen ledelsen etter pausen. SHK opparbeidet seg igjen en to måls ledelse på 13-15, før Kristiansand igjen utlignet til 15-15. Det skulle bli midtveis i omgangen før William Vangen setter inn 17-18 på et gjennombrudd som ble starten på en sterk avslutning. Derifra og ut økte SHK ledelsen sin til sluttsignalet gikk og de første to poengene på stillingen 21-25.

 

Fornøyd bortelag

– Vi spiller bra i angrep og kommer oss til gode sjanser i begge omgangene. Men da må bi bli bedre på å score alene med keeper. Bakover så sliter litt med å komme oss ordentlig ut på skytterne til Kristiansand, men alt i alt spiller vi totalt sett bra i forsvar også har vi god hjelp fra målvaktene, sier Vangen som forøvrig ble kåret til SHK beste av den lokale juryen.

William Gellein Vangen

Talsnes legger til:

– Det var veldig gøy med seier, det var veldig deilig!

Også trener Glenn Solberg var fornøyd med seier i første seriekamp.

– Det var fantastisk gøy og en deilig start. Få med oss seier og to poeng i en vanskelig bortekamp mot Kristiansand. Jeg er godt fornøyd med det vi gjør i dag, med godt forsvarspill og målvakter. Samt at vi spiller oss frem til mange gode muligheter, sier Solberg til shk.no etter kampen.

 

Likevel er det en del som skal terpes på til neste hjemmekamp  – mot Charlottenlund lørdag 16. september kl 15 i Reistad Arena.

– Vi må videre med avslutningene våre, dette var ikke på topp i dag. Men to poeng i en vanskelig bortekamp er vi veldig fornøyd med, avslutter Solberg.

Glenn Solberg. Foto: Peter Tubaas