Nå nærmer sesongstart 2017-2018 seg med stormskritt. Vi tok en prat med Glenn Solberg for å høre ståa.

Med fokus på utvikling og hardt arbeid skal vi slåss om topplasseringene i 1. divisjon denne sesongen. Nedrykket fra Grundligligaen er lagt bak oss, og siden mars har vi jobbet for å forbedre oss og være best mulig forberedt på en ny sesong.

Lang oppkjøring

Det har vært en lang oppkjøring siden forrige obligatoriske kamp, som var borte mot Bodø 22. mars. Gutta har trent hardt og godt fram til en velfortjent sommerferie ble innvilget av trener Glenn Solberg. Det ble blant annet spilt hele 6 treningskamper med gode resultater, og vi hadde vår egen Mesternes Mester. Dette sier Glenn Solberg til shk.no om perioden fram mot sommeren:

– Jeg synes vi trente veldig bra i perioden fra sesongslutt fram til sommeren. Er godt fornøyd med å ha lagt inn seks treningskamper, tror det var viktig for oss å få kamper når vi går så lenge uten seriespill. Det er ikke tellende kamper, men det er med på å opprettholde tempo i beina og holde kampnivået oppe. Det var noe variert spill, men jeg synes også gutta leverte mye bra i de kampene. Jeg synes vi har hatt en lang oppkjøring, så jeg valgte å gi alle en lang ferie – en hel måned, sier Solberg.

Luftgeværskyting, her med William Vagen.

Kim Tajet Skaug foran i bilde.

Går på idealtid.

 

Godt å være igang igjen. 

Laget startet med treninger igjen søndag 31. juli med en rolig økt for å komme i gang igjen. Nesten alle guttene var på plass, unntatt Robin Paulsen Haug og Jørgen Jansrud, som var opptatt med U21 VM i Algerie. De var på plass i Reistad Arena noen dager senere.

– Det ser veldig bra ut med de som er her, og jeg gleder meg til at alle skal bli friske. Vi skal kjøre tester fra mandag, så det blir spennende å se hvordan vi ligger an. Håper på å bli positivt overrasket. Jeg er veldig motivert, spent og gleder meg, sier Glenn Solberg.

Det er to spillere som er ute med skulderskade, Simen Solberg og Jørgen Jansrud, men det ser ut til at disse to er tilbake i spill innen kort tid.

Simen Solberg

Jørgen Jansrud

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan fremover

Det blir fullt kjør fremover de kommende ukene.  Allerede nå på onsdag var det duket for treningskamp i Reistad Arena der både elitelaget og 2.divisjonslaget spilte to kamper mot Nærbø, som også befinner seg i 1. divisjon. Videre skal gutta på treningssamling til Polen fra 8-12 august.  Der legges det opp til treninger, to treningskamper samt at de skal igjennom målprosess for veien videre.

Etter tilbakekomst venter Haslum Cup der de møter Bækkelaget og Haslum.  I tillegg skal vi også ha en treningskamp mot Lillestrøm. Men før Haslum Cup skal det selvfølgelig være NM-kamp mot Sylling. Onsdag 23. august kl. 20 reiser gutta lengre opp i dalen til slaget om herrehåndballen i Lier. Vi gleder oss og håper på en liten folkefest i Syllinghallen. Hvis vi går videre til neste runde i NM møter vi enten Glassverket eller Drammen. Så uansett blir det et nytt lokaloppgjør i nedre Buskerud når veien videre i NM skal avgjøres.

Første seriekamp

Første seriekamp er borte mot Kristiansand i Gimlehallen 10. september, mens det braker løs igjen i Reistad Arena seks dager etter. Lørdag 16. september tar vi imot nyopprykkede Charlottenlund til kamp kl 16.00.

–  Vi er mange unge flinke håndballspillere som vil spille en fin type håndball. Vi ønsker å fremstå som et kollektivt lag som jobber sammen, både i forsvar og angrep. Vi håper publikum synes det er morsomt og spennende å se på! Vi vil underholde og ha det gøy sammen. Så får vi håpe at folk vil komme til hallen og se på oss,  og at vi skaper noe sammen, sier Glenn Solberg avslutningsvis til shk.no.

Glenn Solberg. Foto: Beate Arnesen