St. Hallvard har signert en ny venstre kant i Kristoffer Talsnes, dette gir oss en erfaren kantspiller som vil være en god makker til unge Leo Berg Sylte. Glenn Solberg har en stund vært på utsikt etter en venstre kant som både har erfaring og passer inn i profilen til klubben, dette fikk han med 24 åringen Talsnes.

– Jeg vet St. Hallvard er flinke på spillerutvikling og at det er en prestasjonskultur som jeg synes det er spennende å bli en del av. Det satses mye lokalt og på unge spiller som også får mulighet til å prøve seg. Jeg har fortsatt lyst til i å utvikle meg og bli bedre. Så da ble det et enkelt valg å komme til St. Hallvard når muligheten kom, forteller Talsnes til shk.no.

Ydmyk for jobben

Etter flere sesonger i Drammen HK følte Talsnes at det var behov for nye utfordringer for å fortsette sin utvikling. Nå skal han legge ned en solid innstas i St. Hallvard det kommende året.

– Mulighet til å bli en enda bedre håndballspiller er tilstede i St. Hallvard, men jeg er ydmyk for den jobben som må gjøres. Det må presteres for å kunne spille, det er ingen som har klippekort på laget. Så man må være på tåhev, og gjøre jobben som kreves for å kunne sloss om plassen i laget.

Som Glenn Solberg forteller shk.no at Talsnes er en hurtig kontringsspiller som også er god på returløp. Han har erfaring, vilje og går foran med gode holdninger. Han er en gutt som vil lagets beste, trener seriøst og godt samt viser en treningsmoral som vil styrke laget. Solberg trekker også fram avslutningsferdighetene til Talsnes som en styrke. Dette gjør også Talsnes selv;

– Mine beste kvaliteter er fart og spenst, samt et godt skudd repertoar med mange forskjellige typer skudd. Så jeg håper jeg skal klare å få kontret inn noen mål i løpet av sesongen.

Samtidig trekker han fram at i treningsarbeidet vil han ha fokus på å bli enda bedre på flere typer skudd og jobbe for å utvikle forsvarsspillet sitt. Det å samarbeide med unge sultne spillere er noe han ser fram til. Han husker selv hvordan det var å være i samme situasjon.

– Det tror jeg blir veldig bra. Jeg har selv vært i den situasjonen når jeg var ung gutt og ville opp og frem. Jeg tror det skal bli morsomt å samarbeide, kanskje gi noen tips og råd på veien.

Utadvendt

Talsnes forteller at han hittil har blitt imponert over treningsviljen og viljen til å utvikle seg hos St. Hallvardgutta, og at han ikke har hørt noen sutring på styrketreningen så lang. Han føler han har blitt tatt godt imot og at det er en gjeng med hyggelige gutter. Når vi spør han om hvilken type han er i et lag sier han dette etter en liten tenkepause.

-Jeg føler jeg er flink til å få med meg mange på laget, selv de som ikke roper høyest. Jeg føler jeg er en utadvendt person som prater med alle. Tror jeg bruker litt tid på å komme inn i en spillegruppe, men vi skal få nok av tid sammen så det er jeg ikke bekymret for. Jeg kjenner fra før noen i laget, så det er en fin start for å komme inn i gruppen. Det er i hvert fall hyggelige gutter så jeg har tro på at dette skal bli bra.

Utenfor håndballbanen skal han studere to fag i studie økonomi og administrasjon på Høgskolen i SørØst-Norge (Drammen) til høsten og jobbe de resterende dagene i uka. Han har foreløpig ikke funnet seg en jobb, men håper på å få napp hos en tidligere arbeidsgiver.

Kjempe om opprykk

– Jeg synes vi bør ha en ambisjon om å rykke opp denne sesongen, absolutt. Enten via kvalikplassen eller dirkete, men det synes jeg bør være et mål. Selv om det er bra konkurranse i årets første divisjon. Men jeg synes vi har mange spennende spiller, så det hadde vært gøy og sloss om et opprykk, sier Talsnes på spørsmål om hva lagets ambisjon bør være.

Han har tro på at det skal være gode muligheter for at St. Hallvard skal kunne sloss om å rykke opp til det gjeveste selskap når sesongen er over. Selv har han bare hørt historier om hvordan ett opprykk føles.

– Alle jeg har pratet med, synes at opprykk er sikkerlig gøy. Og det har jeg lyst å få med meg. Og det vet jeg de fleste av spillerne her også har lyst til!

Han håper på å kunne bidra til laget med å vinne håndballkamper for St. Hallvard, gjennom godt spill samt å være en utadvendt positiv lagspiller. Han ønsker å styrke det sosiale fellesskapet i gruppa gjennom å være en humørspreder og få med seg alle.