Robert Hedin ser fram til å ta fatt på jobben som ny daglig leder i St. Hallvard Håndballklubb.

– Jeg gleder meg til å komme til Lier og komme ordentlig i gang, sier han.

 

Noen ble kanskje litt overrasket da den tidligere norske landslagssjefen valgte seg SHK og jobb som daglig leder da han skulle returnere til Norge. For Hedin var valget enkelt.

– Dette passer både familien min og meg bra. Det er en veldig spennende utfordring. Det er masse positive folk som er med rundt klubben, og det er bra forutsetninger for å få til noe.

 

Mange forutsetninger for å lykkes

Da Hedin og kona Kari Anne Henriksen tok avgjørelsen om å flytte tilbake til Skandinavia, var både Oslo, Bergen og Ystad hvor Hedin er fra, aktuelt. Fyllingen var spesielt interessert i Hedins trenertjenester. Men valget falt allikevel på Oslo hvor Kari Anne har jobb, og SHK-jobben ventet på Hedin.

– Det blir masse hardt arbeid. Jeg tror det kommer til å bli verdt det, ikke bare for håndballen, men for å kunne gjøre en forskjell i barn og unges liv. Jeg tror vi har mange forutsetninger for å lykkes i SHK, sier han og drar spesielt fram muligheten til å jobbe med trener Glenn Solberg igjen.

 

Samarbeider godt 

Det var Hedin som daværende landslagssjef som ansatte Solberg som trener for rekruttlandslaget i 2012, med ansvar for spillere som Torbjørn Bergerud, Sander Sagosen, Christian O’Sullivan og Magnus Gullerud. To år senere fikk Solberg tillit som assistent på A-landslaget.

– Glenn og jeg har etter landslagstiden snakket om at det hadde vært spennende å jobbe sammen igjen. Vi fungerer veldig bra sammen, sier han.

 

Imponerende CV

Hedin har klubberfaring fra en rekke skandinaviske og europeiske klubber og har trenererfaring fra tysk bundesliga, danske Aalborg, og Bregenz i Østerrike i tillegg til seks år som landslagssjef. Han var sentral i å bygge opp dagens system i forbundet med blant annet etableringen av rekruttlandslaget som har fått fram spillere som er sentrale på det norske landslaget som tok VM-sølv for noen måneder siden. Som spiller har Hedin dessuten 196 landskamper for Sverige med både EM-gull, to OL-sølv, VM sølv og bronser.

 

Til Lier i juni

I disse dager er Hedin i ferd med å avslutte trenerjobben i østerrikske Bregenz hvor han har vært de siste tre årene. Familien Hedin/Henriksen med tre barn flytter de tilbake til Norge så fort Bregenz er ferdig med sluttspillet. Han er på plass i Reistad Arena senest 2. juni.

– Jeg gleder meg virkelig til å møte alle spillerne og menneskene i klubben, avslutter han.

 

Vi i SHK gleder oss stort til å få Hedin på plass i klubben!