St. Hallvard-delegasjon henter inspirasjon og impulser fra Aalborg Håndball.

En liten SHK-delegasjon var nylig på inspirasjonstur til Danmark. Anført av påtroppende daglig leder Robert Hedin, trener Glenn Solberg, media-ansvarlige Lars Borge og Stian Synnevåg Olsen, samt kaptein Simen Solberg, var vi så så heldige å få komme på besøk til den danske toppklubben Aalborg Håndball. Aalborg ble nylig dansk grunnspillmester, og på laget briljerer blant annet den norske landslagsstjernen Sander Sagosen.

Sander Sagosen hilser på Glenn. Foto: Robert Hedin

 

Første dag møtte vi opp i enorme Gigantium, hvor Aalborg har sine klubblokaler og spiller sine hjemmekamper. Her ble vi vennlig tatt imot av «Mr Aalborg» himself, direktør Jan Larsen. Dagen startet med omvisning i klubbens lokaler. Administrasjon, møterom, VIP-lokaler, Lounge for bruk i forbindelse med sponsor- og nettverksbyggingsarrangementer, treningssenter, wellness- og spaavdeling, trenerkontor, spillergarderober, Players Lounge, treningsbane og kantine ble vist frem, og Jan fortalte underveis engasjert om hvordan klubben benytter disse til hverdag og på kampdag.

 

Håndballfest

Til sist på runden kom vi ned til den mektige hallflaten i Gigantium. På kampdag rigges denne i stand til håndballfest av Aalborg Håndballs mange frivillige. Flere serveringsområder, VIP-bespisning for flere hundre personer, supporterbutikk, sponsorarrangement, cafe’er og oppvarmingskamp av barnelag (Spar Nord Stjerner) er bare noen av de mange tilbudene Aalborg kan tilby sitt publikum på kampdag. De store tribunene kan huse 5.000 tilskuere på egne seteplasser. Vi ble veldig imponert over det vi så, og måten Jan fortalte oss hvordan de jobber for å skape håndballfest var svært inspirerende å høre på. Her lærte vi masse!

Jan Larsen viser fram enorme Gigantium for St. Hallvard-delegasjonen. Foto: Robert Hedin

Før lunsj holdt Jan Larsen en flott fremvisning av Aalborg Håndball. Her fikk vi først høre om klubbens historie og veien til dit de er i dag. Dette er Danmarks mest veldrevne klubb! Aalborg Håndball har bygd sten på sten opp gjennom årene – blant annet økt fra 300 tilskuere og opp til dagens 5000 tilskuere på sine fullsatte arrangementer. Klubbens økonomi er i Champions League-klasse, bærekraftig og sikker styring av klubbdriften, sponsorarbeidet er meget solid, rekrutteringen stor med sine 95 (!) samarbeidsklubber og engasjementet rundt klubben omfavner store deler av det danske land.  Imponerende, men ikke tilfeldig. Det er skapt håndballkultur i Aalborg!

 

Kvalitet og innsats i alle ledd

Etter hvert som Jan forteller blir vi stadig mer og mer klar over hvor gjennomsyret organisasjonen er av kvalitet og innsatsvilje i alle ledd. «Passion» og 100% dedikasjon i hele klubben er stikkord vi merker oss som spesielt fremtredende, og Jan Larsen er en foregangsperson for dette. Verdigrunnlaget er sterkt og Aalborg Håndball har en tydelig visjon og strategi for hva de ønsker å få til og hvordan de skal gjøre det. Det er jobbet hardt og målretta over tid. Veldig inspirerende og lærerikt å få høre hvordan de har bygget klubben og hvordan de drifter i dag, og masse vi tar med oss videre på veien.

Jan Larsen gir et inspirerende foredrag om Aalborg Håndball. Foto: Robert Hedin

Dagen ble avsluttet med fellesmåltid sammen med spillere, trenere og administrasjon. Her hilste vi på spillerne og fikk høre trenernes tanker rundt treningsfilosofi og hva de mener er viktig for å utvikle spillere og lag. Her var det også mye vi lærte som vi tar med oss hjem.

 

Besøket hos Aalborg var på alle måter vellykket og vi er veldig takknemlige for at vi ble tatt imot på en så profesjonell og god måte. Vi hadde det gøy, lærte masse og fikk mange gode tips og tanker fra en så veldrevet klubbb som Aalborg håndball er. Tusen takk til direktør Jan Larsen, ansatte og administrasjon, trenere og spillere i Aalborg Håndball for å spille med åpne kort og gi oss et så sterkt innblikk i deres klubbhverdag. Vi er blitt inspirerte, mange erfaringer rikere og er veldig motiverte for den videre vei i St.Hallvard Håndballklubb!

 

Av Simen Solberg

 

Hjelp oss gjerne med å bli bedre ved å svare på publikumsundersøkelsen. Sånn kan vi utvikle våre arrangement til å bli bedre tilpasset deg som publikum.