I St. Hallvard Håndballklubb får William Vangen (19) et veldig godt treningsmiljø. Derfor sier han nei til eliteserietilbud, og blir han med laget en tur til nedom 1. divisjon. Vangen signerte nylig en toårskontrakt med SHK.

– Det er et veldig bra treningsmiljø i SHK med trenere som vet hva dem driver med. Det er få lag som har et så godt trenerteam, og jeg har veldig tro på denne klubben, sier Vangen.  Det ble avgjørende for den ambisiøse 19-åringen fra Konnerud. I tillegg til alt det praktiske.

– Jeg trives utrolig godt i klubben, både på og utenfor banen. Og jeg har lyst til å bli i dette området, i nærheten av familie og venner, sier han. Vangen jobber for IFO på Konnerud med barn i alderen 1. til 3. klasse, i tillegg til å spille håndball.

– Det passer perfekt med treningen. Jeg rekker å trene både før og etter jobb, sier han.

 

God utvikling

Tross en ujevn sesong med et røket leddbånd i kneet som medførte skadeavbrekk på 6-7 kamper, føler Vangen at han har utviklet seg sportslig denne sesongen.

– Jeg tror ikke ett år i 1. divisjon kommer til å ha en negativ innvirkning på min spillerutvikling. Jeg har blitt mye bedre de to årene jeg har vært her, og kommer til å fortsette å ta nye steg, sier Vangen som også har 12?? kamper for yngre landslag.

 

Han innrømmer at det har vært en tøff sesong med nok et skadeavbrekk og altfor mye tap. Det har vært uvant for en gjeng håndballtalenter som har vunnet de meste siden de begynte med håndball.

– Det er klart det har vært vanskelig. Men jeg synes vi har klart å holde humøret ganske bra oppe, og vi har spilt veldig jevnt med mange lag, selvom vi har tapt kamper.

 

Stort talent

Trener Glenn Solberg er glad for at unggutten fra Konnerud er med på SHKs videre reise.

– William er en hardtarbeidene gutt med et stort talent. Han er en meget god forsvarsspiller med spisskompetanse fremover, sier Solberg.

– Det er imponerende å se hvordan han har jobbet seg tilbake etter to år med skader.

 

Håndballdrømmen

For nå er Vangen endelig skadefri, og føler seg «bedre enn på lenge». Han legger ikke skjul på at det er håndball han vil satse på for fremtiden. Drømmen er spill i utlandet. Helst rett fra SHK.

Med det brede internasjonale kontaktnettet til påtroppende daglig leder Robert Hedin og trener Glenn Solberg tror Vangen den drømmen kan oppfylles fra Lier-klubben.

– Med Robert og Glenn i klubben så tror jeg det er gode muligheter, bare man er god nok, sier han med et smil.

Så hva hva må du utvikle videre i kommende sesong?

-Jeg må utvikle spesielt angrepsspillet mitt. Styre spillet bedre, bli mer taktisk, spille smartere, sier han.

-Målet er å bli god. ‘