SHKs Utviklingsprosjekt som ble startet i 2015 har fortsatt for fullt også denne sesongen, og nå legges det spennende planer for neste sesong. Prosjektet ble satt i gang av trener Glenn Solberg og jobber ut i fra St. Hallvards visjon; Vi skal utvikle lokale talenter til å bli nasjonale helter! Samt at vi har et stort ønske om å ta vare på lokale håndballtalenter.

For å få til dette må vi gi spillere på alle nivåer et godt sportslig tilbud samt drive kontinuerlig spiller- og talentutvikling. Dermed så SHKs utviklingsprosjektet dagens lys, i årets prosjekt finner vi spillere fra Glassverket IF/Åssiden IF, HK-72 Sande, IL Ros, Konnerud IL og  Vestfossen IF. 

Viktig for SHK

– Dette er det viktigste prosjektet for St. Hallvard Håndballklubb. Vi ønsker å være «det naturlige valget» for alle lokale, unge spillere som ønsker å utvikle seg som håndballspillere, sier Solberg.

– Dermed må vi være med på å gi tilbake til de lokale klubbene med spre kompetanse, engasjement og gi inspirasjon. Verdiene til klubben er vilje, glede, respekt og gjøre hverandre gode. Vi håper at vi med blant annet dette prosjektet får til nettopp dette, sier han.

Godt samarbeid

I SHK ønsker vi å bruke vår posisjon, kunnskap, nettverk og engasjement til å utvikle guttehåndballen i vårt nærmiljø. For å løfte guttehåndballen er vi avhengig av de lokale breddeklubbene rundt om i vårt lokale nærmiljø, som gjør en formidabel jobb hver eneste dag for utvikle de unge talentene. Sammen har vi et ønske om å lage et godt trenings- og utviklingsmiljø for guttehåndball. For å få til dette må vi gjøre klubben vår til den mest attraktive klubben å samarbeide med. Det setter krav til oss som klubb.

-Det har vært utrolig gøy å gi spillere ned i 16-17 års alderen muligheten til å bli med på elitetreningene våre. Å se hvordan de vokser, motivasjonen øker, og ikke minst gi de muligheten til å se hvor nivået ligger, så de har noe å strekke seg etter, sier Solberg.

Profiler som ressurser

I SHKs utviklingsprosjekt finner vi følgende ressurspersoner:

 

Glenn Solberg

Trener: St. Hallvard

 

 

 

Bent Dahl

Trener: St. Hallvard

 

 

 

Frode Hagen

Legendarisk venstre bakspiller fra Svelvik. Kjent for sitt skudd. Hatt en lang karriere i både inn og utland, og på landslaget.

 

 

Marius Riise

Tidligere venstrekant for Norge og utenlandsproff. Er med i prosjektet og bidrar med sin kunnskap og erfaring.

 

Sindre Walstad

Stått i mål  for det norske landslaget en årrekke. En meget klok og god målvakt som gjerne deler sin erfaring med yngre oppadkommende målvakter.

 

 

Disse personene representerer kunnskap, erfaring og kompetanse på topp internasjonalt nivå med et sterkt ønske om å utvikle guttene som er med i prosjektet. Vi henter også inn trenere av toppnivå til de områdene der dette trengs, slik at vi kan tilby helhetlig utvikling til alle posisjonene på banen og for arbeide utenfor banen. Prosjektet består av både foredrag og treninger som skal være med på å utvikle guttenes forståelse, kunnskap og ferdigheter som håndballspillere.

Egen turnering

I tillegg tas spillerne med på en inspirasjonstur som til Kiel og Flensburg for å hente impulser fra den beste serien i verden og noen av verdens beste håndballspillere. Så motivasjonen skal det heller ikke stå på! Klubbene som er med i prosjektet får også besøk av våre egne spillere i St. Hallvard jevnlig, slik at guttene blir fulgt opp utenom samlingene. Det hele rundes av hver sesong med en vennskapsturnering for våre partnerklubber og inviterte lag i juni.

 

malvaktstrening

Målvaktstrening med Robin Paulsen Haug.

okt-3

Uttøyning er viktig etter en god økt.

okt-1

Bra innsats på samlingen, med veiledning av Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen.

okt-4

Spente gutter før dagens økt.

okt-2

Full innsats!

St. Hallvard Håndballklubb

Spillere og lagledere i St. Hallvard Håndballklubb.