Siste seriekamp borte mot Bodø. Guttene hang med lenge, men det endte tilslutt med tap.

Onsdag tok guttene turen opp til Bodø for å spille sin siste kamp for sesongen og Grundigligaen for denne gang. Kampen var mellom to lag som ikke hadde annet enn æren å spille for. Bodø lå på en sjette plass før kampen og kunne ikke endre på dette og St. Hallvard hadde rykket ned.

Guttene hang godt med i starten av kampen og lede når kaptein Simen Solberg setter inn det første målet i kampen. Bodø fikk så et lite overtak og økte til en to måls ledelse etter ti minutter på stillingen 5-3. Så kom en god 5 minutters periode for St. Hallvardguttene der de får snudd stillingen til 5-6 etter at Fredrik Utengen setter inn ballen.  Men på tampen av første omgangen får både Peter Dahl Christensen og Ole-Jacob Borch hver sin to minutters utvising. Dermed får Bodø tatt et ekstra godt grep inn mot til pause på stillingen 14-11.

Bodø fikk tidlig i den andre omgangen tak i kampen og økte sin ledelse til 23-17 etter halv spilt andre omgang takket være en solid forsvarspill og en god målvakt. Da tok Glenn Solberg time-out, den så ut til å fungere for guttene reduserte til stillingen 23-20 de neste fem minuttene. Dessverre pådrar Peter Dahl Christensen seg en skade noen minutter senere i kampen. Bodø har kontroll de siste ti minuttene av kampen og vinner kampen tilsutt 30-24.

Kim Tajet Skaug oppsummerer kort kampen og sesongen slik:

Det ble en tøff kamp mot Bodø. Hang lenge med, men var litt for unøyaktige i angrepsspillet og avslutningene våre. Etablert forsvar var bra og etter planen. Alle gutta står på med innsats.

Det har vært en lærerik sesong med mange erfaringer. Selvfølgelig tungt å tape en del kamper, men vi har utviklet oss igjennom sesongen og blitt bedre hele veien. Vi har lært masse og gitt alt hele veien. Det skal vi ta med oss inn i en ny spennende sesong.

Kim Tajet Skaug mot Drammen. Foto: Simen Næss Hagen

Lars Henrik forteller dette om kampen og sesongen:

Vi kommer godt igang bakover, men sleit litt fremover. Vi blei straffa for en del enkle tekniske feil og kom litt bakpå til pause, 14-11. Etter pause kommer vi aldri helt ajour og blir jagende etter. Det blir en omgang preget av litt unøyaktighet og litt slurv. Innsatsen var bra, men det var en del unøyaktighet.

Det har vært en veldig lærerik sesong på alle måter. Veldig morro å teste seg mot de beste lagene i Norge. Vi skal jobbe videre og komme enda sterkere tilbake. Selv om det har vært psykisk krevende til tider så har vi klart å stå på og utviklet oss videre. Det er en veldig fin gjeng og ser frem til å spille videre med denne gjengen.

Lars Henrik Eriksen Foto: Simen Næss Hagen

Glenn Solberg gir oss denne oppsummeringen av kampen:

Guttene viser bra innsats og god vilje i vår siste kamp for sesongen. Lars Henrik Eriksen har vel sin beste kamp for sesongen. Vi får satt et godt etablert forsvarspill. Det blir dessverre altfor mange tekniske feil og skuddbom i angrepsfasen av spillet. Dette gjør at Bodø får veldig mange enkle mål på kontringer og da blir det vanskelig å slå de på hjemmebane.

Da er sesongen over for i år, men vi fortsetter arbeidet i å utvikle laget og klubben. Det er lagt en langtidsplan som vi følger og ser fram til fortsatte mange spennende kamper i fremtiden. Så følg med på vår hjemmeside og facebook for nyheter om signering av spillere og mye mer!

Meld deg på Camp SHK! Link: Påmelding Camp SHK