Intense sluttsekunder der Lillestrøm går ut mann-mann. De vinner ballen, men ikke kampen. St. Hallvard drar i land sin andre seier på stillingen 24-25.

Guttene samlet seg i Reistad Arena for å spise før de vendte snuta mot Skedsmohallen og bortekampen mot Lillestrøm. Etter en god kamp mot Elverum og seier hjemme mot FyllingenBergen, var det en spent og optimistisk gjeng som dro. Lillestrøm er et lag som vi har møtt mange ganger før og vi var nok engang klare for en tøff og spennende kamp der vi øynet en mulighet for å dra seieren hjem.
Kampen starter med en St. Hallvardsledelse 1-0 ved scoring av Kim Tajet Skaug, som forøvrig ble kåret til St. Hallvards bestespiller av den lokale juryen. Etter dette ble det en lengre periode der det var jevnt, dog var det St. Hallvardguttene som ble jagende for å redusere. Forsvaret kom ikke  på høyde med den intensiteten som vi så i hjemmekampen mot FyllingenBergen. Med 6 minutter igjen av første omgang reduserer St. Hallvard nok engang til stillingen 10-10 etter en frekk flipp av William Gellein Vangen på straffekast. Lillestrøm klarer å få en lite luke etter dette til 13-10, men St. Hallvard klarer å kutte innpå ledelse mot pause til stillingen 14-12.
Glenn Solberg bytter ut Robin Paulsen Haug med Nicolas Granum i pausen. Haug hadde flere gode redninger i starten av første omgangen, men det gikk tråere mot slutten av første omgang.  Det bytte kan vel heller ikke kalles noe annet enn en genistrek, for Granum står en meget god andre omgang. Til tider stenger han helt igjen og er avgjørende for at St. Hallvard drar i land sin andre seier for sesongen, den andre på rad!!!! Forsvaret kommer ut med ny intensitet og presser Lillestrøm hele veien til å skyte utenfor mål, og det som kom på innsiden tok Granum som kun slapp inn 10 mål på sine 30 minutter. Når de satte fart i angrepsspillet klarte ikke Lillestrøm å flytte beina fort nok i forsvaret. Dermed ble det mange luker for St. Hallvardguttene til å stupe igjennom. Skudduttelling var ikke der den skulle være i dag, samtidig som at Lillestrøms målvakt Stian Mathisen står en god kamp.
St. Hallvard tok tilbake ledelsen på stillingen 17-16 etter at Fredrik Utengen setter inn sitt straffekast. Lillestrøm reduserer, men på stillingen 20-20 takker guttene i svart for seg. De bruker de neste 7 minuttene på å bygge opp en
ledelse på 5 mål, dog var det en uheldig Lillestrømspiller som satte inn det 23 målet for St. Hallvard da han prøver å slå vekk et innspill til Marcus Finnerud på streken. Når guttene leder 20-25 er det 12 minutter igjen av kampen, og Lillestrøm ville absolutt ikke tape. De kjemper seg tilbake og i det 59 minutt setter de inn reduseringen 23-25 og går ut i mann-mann, noe de lykkes med når de snapper opp ballen etter et mislykket mottak av St. Hallvard og setter inn nok en redusering til 24-25. Det er duket for et sekund drama med 25 sekunder igjen på klokka. Jarle Mørk Pettersen står helt alene på sin høyrekant, men målvakt redder og Lillestrøm tar returen. Det er 10 sekunder igjen på klokka og Pettersen får stoppet angrepet ved å lage et frikast godt inne på Lillestrøm sin banehalvdel. Klokka går i hallen, men dommeren har stoppet tida med 4 sekunder igjen. Lillestrøm kommer aldri til en god sjanse og St. Hallvard drar i land sin andre seier i Grundigligaen, selv uten å score et mål de siste 12 minuttene av kampen.
Vi stilte Kim Tajet Skaug noen spørsmål etter kampen.
– For en andre omgang. Hvilke justering er det som blir gjort fra første omgangen?
Vi stepper opp litt bakover og får mange viktige redninger av Granum, som resulterer i kontringer og enkle mål.
– Vi må også stille deg det obligatoriske spørsmålet. Hvordan føles det å ha vunnet din andre kamp med St. Hallvard i Grundigligaen? Hvordan vil du beskrive din egen og lagets innsats i dag?
Å vinne er alltid deilig, men skulle selvfølgelig ønsket det hadde kommet litt før. Synes vi sliter bakover der vi ikke kommer ut på skytterne. Fremover synes jeg vi har mye bra spill, men skuddprosenten er for dårlig i dag.

Kim Tajet Skaug mot Drammen. Foto: Simen Næss Hagen

Nicolas Granum forteller etter kampen;
Det føles veldig bra med 2 seire, for vi var veldig mye nære før jul. Det er så deilig at det endelig går vår vei og synes vi spiller veldig bra idag. Vi sliter noe i avslutningsfasen, men frem til avslutningene spiller vi til tider Lillestrøm ut av hallen. Bakover får vi justert oss etterhvert og da er det artig å være målvakt bak der også. En bra gjennomført kamp mot et lag som vi elsker å slå.

Nicolas Granum. Foto: Beate Arnesen

Slik oppsummerer Glenn Solberg kampen:
Synes vi gjør nok en god kamp mot Lillestrøm. Spesielt fremover er vi gode bortsett fra selve avslutningene . Vi spiller oss frem til veldig mange gode sjanser. Bakover sliter vi litt i 1 omgang, men det blir mye bedre og mer aggressivt i 2 omgang. Vi sliter veldig med å sette ballen i mål på slutten og har vel 6-7 sjanser til å avgjøre kampen, men Lillestrøms målvakt (Stian Mathisen, red.adm) står godt. Er godt fornøyd med at vi igjen står i mot og vinner en jevn kamp.
Mange gode i dag, men Nicolas Granum sto godt når han kom inn i andre omgangen. Synes også Simen Solberg skal ha honnør for sin prestasjon de to siste kampene, og han har vært bedre enn på lang tid. Han har ikke vært helt i form, men blør og spyr ( i pausen ) for laget.
– Hva tror du nøkkelen har vært til lages suksess de siste to kampene?
Tror det er flere ting som spiller inn. Vi har snakket mer sammen. Prøvd å få mer energi inn i laget i en tøff sesong. Noe mer lystbetonte treninger. Og kanskje mest av alt at spillerne har fått mer erfaring, sett og erfart hva som skal til for at vi skal gjøre gode prestasjoner. Tror vel også at vi har trent godt med kvalitet over tid og ikke sluppet oss ned selv om det har vært tungt. Det skal spillerne virkelig ha. De har vist en fantastisk arbeidsmoral og innsats.

Glenn Solberg. Foto: Beate Arnesen

Neste kamp er søndag 12.03 klokken 18.00 hjemme i Reistad Arena mot Bækkelaget. Vi kommer tilbake i neste uke med mer informasjon om denne kampen. Billetter kan forhåndskjøpes ved å trykke her. Ved å forhåndskjøpe billetter sparer du penger og er med i trekningen av et Grundig-produkt. Husk, å følge oss på facebook, som du finner ved å trykke her! Du kan også følge oss på instagram: @st_hallvard

Stem på St. Hallvards beste spiller i kampen mot Lillestrøm! Klikk her, du er også med i trekningen om et Grundig-produkt ved å stemme.

#LetsgoSHK