ØIF Arendal utnyttet St. Hallvards bomskudd og tekniske feil til å dra i land en komfortabel seier 21-33.

Etter en lengre pause var det endelig klart for Grundigligaen igjen hjemme i Reistad Arena. Denne gangen var det ØIF Arendal som kom på besøk for å kjempe om nye poeng i serien. Gutta gikk inn i kampen mot godt mot etter en god kamp borte mot ØIF Arendal.

Starten av kampen ble preget av godt forsvarspill, guttene spilte seg til gode muligheter uten å sette disse i mål. ØIF fikk opparbeidet seg en liten luke etter 10 minutter på stillingen 1-4. Da hadde våre gutter bommet på et straffekast og en kontring. ØIF opprettholdt sin ledelsen etter 15 minutters spill på stillingen 3-6 og trener Glenn Solberg valgte å ta time-out. Dette hjalp lite de neste 6 minuttene bruke ØIF på å øke sin ledelse med 4 mål til 3-10 før Peter Dahl Christensen satte inn redusering på straffekast til 4-10. Resten av omgangen ville ikke angrepsspillet sitte for våre gutter som bare satte inn ett mål til før pausesignalet gikk, da hadde ØIF økt ledelsen til 7-16.

I andre omgang hang guttene noe bedre med, men klarte ikke å innhente ØIF. Det var fortsatt noe som kladdet og kampen i det hele var preget av mye bomskudd og tekniske feil, det hjalp også lite at ØIF sin målvakt Cesar Almeida hadde en god kamp i bortelagets mål. Etter 15 minutterspill var stillingen 13-24, guttene hang bedre med de siste 15 minuttene og tapte denne perioden kun med et mål 8-9. Men ØIF Arendal ble forsterke denne kampen og vant tilsutt 21-33.

I dag fikk vi se en Sindre Palin Kjelaas hadde blitt flyttet opp fra sin kantposisjon i en bakspillerposisjon. Kjelaas ble av den lokale juryen kåret til St. Hallvards beste spiller denne kampen. Vi stilte han ett par spørsmål.

Du fikk en annen rolle i dag som bakspiller. Hvordan synes du det gikk?

Jeg jo selvfølgelig ikke fornøyd, verken med egen innsats eller hva vi presterte som lag. Føler verken jeg eller laget fikk vist hva vi kan i dag. Jeg har spilt mye bak i banen som juniorspiller, så er ikke så alt for uvant. Men i dag har jeg for mange tekniske feil i dag som skal lukes bort.

Hva tilfører du en bakspillergruppe?

Jeg er en type bakspiller som har min styrke i duellspill og liker sette opp andre i gode posisjoner. Jeg er ikke den største av vekst, men jeg liker tøffe dueller.

Sindre Palin Kjelaas

Vi ble også kjent med nok en ny debutant hentet opp fra vårt rekruttsystem Leo Berg Sylte som fikk sin første kamp i Grundigligaen. Sylte gjorde sine saker bra, startet på mange kontringer og satte ballen i mål på sin ene sjanse. Det skal bli spennende å følge han videre, vi tok en prat med Sylte.

Hvordan var det å få debutere i Grundigligaen og samtidig sette din mulighet?

Det var gøy å få prøve seg i den øverste divisjon i norsk håndball. Det var jo gøy å ha 100% uttelling selv om jeg bare fikk min ene sjanse.

Hvilke tanker har du rundt dagens kamp?

I dagens kamp ble en veldig rotete kamp av oss. Vi hadde altfor mange tekniske og rene skuddbom. Gutta starter veldig bra bakover, men sliter med å sette ballen fremover. Noe vi egentlig sliter med hele kampen. Vi har rett og slett altfor mange tekniske til å vinne en håndballkamp i denne divisjonen.

Bilde kommer.

Det var også en opptur at endelig var William Gellein Vangen klar for spill igjen etter ett lengre tidsskadeopphold. Han ble skadet under kamp i høst og var nå klart for å tre på seg drakta igjen.

Endelig er du tilbake igjen etter et lengre skadeopphold. Hvordan var det å komme på banen igjen?

Selvfølgelig morsomt å kunne spille kamp igjen for min egen del, selv om vi ikke fikk det resultatet vi hadde håpet på. Ser frem til å kunne spille de siste kampene av sesongen

William Gellein Vagen

Slik oppsummerer Glenn Solberg kampen:

God start med bra forsvar og vi spiller oss frem til gode sjanser de første 15 minuttene. Men vi brenner for mange sjanser, og for mange tekniske feil gjør at vi blir usikre og passive. Da blir det fort mange mål etter og kampen ødelagt for vår del. Sindre Palin Kjelaas gjør en god kamp som bakspiller og gøy med nok en ung debutant i Leo Berg Sylte som scorer og gjør sakene sine bra.

Glenn Solberg. Foto: Beate Arnesen

Neste hjemmekamp er mot FyllingenBergen i Reistad Arena, søndag 26. februar klokken 18.00. Du kan forhåndskjøpe billetter via TicketCo ved å trykke her! Vi håper å se så mange som mulig i hallen.

Neste bortekamp er i Horten mot Falk Horten i Holtanhallen, søndag 12.02 klokken 19.00. Kom å støtt gutta i hallen eller se kampen gratis via handballtv.com.