Haslum ble forsterke i oppgjøret i Reistad Arena og gikk av med seieren 25-28.

Før kampen mot Haslum på lørdag ble det arrangert juletrefest i Reistad Arena med barna fra” Barnas stasjon”. Barnas Stasjon er et lavterskeltilbud som via Blå Kors har hatt et samarbeid med St.Hallvard de to siste år. På starten av 2016 fikk vi støtte fra Zuccarellostiftelsen som første organisasjon for dette samarbeidet. Guttene er sammen med barna en gang i måneden, hvor man spiser middag sammen og gjennomfører diverse aktiviteter. Det er med stor glede for spillere og lagledere å kunne være med sammen med barna. Les mer om juletrefesten her (dt.no artikkel). Og for å sitere Drammens Tidene; “Uansett kamputfall mot Haslum. Håndballgutta vant en skikkelig hjemmeseier lørdag kveld”.

Det startet ikke fullt så bra for våre gutter denne kampen. Først med en brøyt ved Kim Tajet Skaug, før Haslum scoret det første målet i kampen og deretter en straffebom av Fredrik Utengen. Likevel etter 4 minutters spill setter Fredrik Utengen inn St. Hallvards første mål og stillingen ble dermed 1-1. Etter ni minutters spill var stillingen 3-5 til Haslum i en periode som var preget av en del tekniske feil, hvorav tre fra St. Hallvard. Glenn la så om til 7 mot 6 spill i angrep og vi greier å knappe inn på til 5-6 når det er spilt 12 minutter. De neste fire minuttene klarer Haslum å øke ledelsen sin med tre mål til stillingen 5-9 etter 16 minutters spill. Kristoffer Norgren Olsen setter så inn en redusering på en fin lobb etter 17 minutter. Etter 21 minutters spill legger igjen Glenn Solberg om til 7 mot 6 spill i angrep etter en periode med 6 mot 6. St. Hallvard ble ikke straffet nevneverdig av Haslum for sitt 7 mot 6 spill før i det 27 minutt der Haslum scorer to raske mål i åpent bur. Haslum gikk da opp til ledelse 5 mål til stillingen 8-13. Før det hadde Haslum ledet med 3-4 mål siden halv spilt omgang. Lagene gikk til pause med stillingen 10-14 etter at St. Hallvard først klarer å knappe innpå med to mål, men Haslum setter inn et mål helt på tampen av omgangen og inn mot pause. I følge statistikk for første omgangen hadde St. Hallvard 12 tekniske feil og scoret hver tredje gang de hadde ballen, der Haslum bare hadde 2 tekniske feil.

Andre omgang starter i et forrykende tempo og dessverre for oss øker Haslum sin ledelse etter 5 minutter spill til stillingen 13-18. Begge lagene viser sin styrke i hurtig forflytting. St. Hallvard knapper innpå ledelsen med to raske mål av Kristoffer Norgren Olsen til stillingen 16-19 etter 8 minutters spill. Etter 12 minutters spill er Marcus Wiklund Finnerud våken på en retur av skuddet til Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen og setter inn redusering til 18-20. Haslum øker igjen ledelsen sin til 5 mål etter 15 minutters spill, i en periode St. Hallvard har vansker med å sette skuddene sine. Etter 20 minutter har ikke St. Hallvardgutta gitt seg og spiser seg innpå med 3 mål til stillingen 22-24 etter straffekast fra Jarle Mørk Pettersen. Med fem minutter igjen å spille, leder fortsatt Haslum med 2 mål over St. Hallvard, i en periode der Nicolas Granum har stått bra i mål og SHK-gutta har vært for unøyaktige i angrep når de har jaget etter utligning. Med to minutter igjen å spille tar Glenn Solberg time-out. Haslum leder på stillingen 23-26 og St. Hallvard reduserer til 24-26 ved å gå ut mann mot mann for å jage etter utligning og poeng. SHK-gutta klarer ikke å redusere ytterligere og Haslum setter det siste målet i kampen til 25-28 i siste sekund.

Glenn Solberg oppsummerer kampen slik:

Gjennomfører en god kamp totalt sett. Veldig godt etablert forsvar spesielt i 1 omgang. Har dessverre altfor mange tekniske feil 12. Som gjør det vanskelig for oss i de 30 første min, 2 omgangen vinner vi og har kun 6 tekniske feil. Vi er litt for unøyaktig /udyktig i de fasene vi har mulighet til å ta de igjen.

Vi stilte Kristoffer Norgren Olsen noen spørsmål etter kampen.

– Hvordan vil du oppsummere kampen i dag?

Sitter med en blandet følelse etter kampen. Vi har altfor mange tekniske feil i første omgang, og vi gjør ikke alltid helt det vi er blitt enige om både bakover og fremover. Spesielt syns jeg vi sliter med Køpp, til tross for at vi er godt forberedt på han og Haslum sitt spill generelt. Vi henger likevel med i kampen, men vi blir jagende hele tiden. Vi spiller til tider meget godt, og jeg synes vi dekker godt opp i returløpet vårt mot Haslum, som kanskje er det raskeste laget i ligaen. Det er tungt å tape kamper, og det har vært mye nesten nå i det siste. Mulighetene ligger der, men vi tar de ikke. På tide å bytte ut nesten med to poeng!

– Hva tror du er årsaken til at det blir så mange tekniske feil i første omgangen?

I forhold til tekniske feil så går det mye på at vi mangler presisjon og er litt udyktige i de situasjonene. Samtidig må de sies at Haslum er et meget godt lag, og da kan det fort også bli mer feil.

Vi stilte også Peter Dahl Christensen noen spørsmål etter kampen.

– Nok engang havner St. Hallvard bakpå til pause, for så å vinne andre omgangen. Hvorfor lugger det i første omgang for St. Hallvard?

Jeg synes det tar litt tid før vi får på plass forsvaret. Det gjør at vi havner litt bakpå, men når vi først får på plass forsvaret, er det veldig bra. I tillegg til dette, tar vi en del for dårlige sjanser i angrep som gjør at vi blir straffet med kontra imot. Vi har også 12 tekniske feil i 1 omgang. Det er altfor mye!

– Hva er det som fungerer bedre i andre omgang sett fra ditt perspektiv?

I 2 omg føler jeg vi er enda litt skarpere og noe heldigere fremover. Det gjør at vi får de målene vi trenger for å holde følge. Bakover fortsetter vi stort sett med det gode etablerte forsvaret. Når det på slutten skal avgjøres, er vi for unøyaktige og udyktige slik at vi ender opp med nok et tap.

St. Hallvards toppscorer: Kristoffer Norgren Olsen 6 mål

2-kristoffer-norgen-olsen-favorite-blue-2016-08-24-18-00-33-6174ccf2

 

 

 

 

 

St. Hallvards beste: Peter Dahl Christensen

2-peter-dahl-christensen-favorite-blue-2016-08-24-19-17-58-79accff5

 

 

 

 

 

 

 

Summa sumarum: Vi vant ikke kampen, men er fornøyd med kvelden allikevel. Ikke glem St. Hallvard lotteriet heller. Ta en titt her! Trekningen er 21.12 så vær rask å sikre deg ditt lodd ved å Vippse til St. Hallvards kode som er 14353! Det koster 50,- per lodd og skriv lodd i kommentarfeltet.

Neste bortekamp er mot Halden Topphåndball onsdag 21.12 klokken 18.00 i Remmenhallen. Har du ikke mulighet til å støtte gutta i hallen, kan du se kampen på handballtv.com.

Etter dette er det juleferie og VM-pause i Grundigligaen, slik at neste hjemmekamp ikke er før 5. februar når vi tar imot ØIF Arendal til kamp i Reistad Arena klokken 18.00.