Etter en intens og tett kamp ender det nok engang dessverre med St. Hallvard tap mot Lillestrøm Topphåndball 31-33.

Kampen startet bra for våre gutter i Reistad Arena denne kvelden. Forsvaret satt, ankomstene satt og Nicolas Granum reddet mesterlig i mål. Vi hadde aggressiviteten i forsvaret som skal til og som sagt sto Granum meget godt i mål, dette resulterte i flott ankomst spill som gjorde at vi etter 12 minutters spill hadde opparbeidet oss en ledelse på 6 mål og stillingen 10-4 og Lillestrøm tok time-out. Morsomt at debutant Theodor Svensgård scorer sitt første mål i Grundigligaen etter 14 minutters spill, men utover i omgangen kjemper Lillestrøm seg tilbake inn i kampen. Vi mister aggressiviteten i forsvarspillet og dermed blir det også færre kontringer på våre gutter som må slite mer for å produsere målene. Lillestrøm kommer til lettere avslutninger og bruker resten av omgangen på å knappe innpå ledelsen til våre gutter. Men vi går til pause med fortsatt ledelse og stillingen 18-16.

Theodor Svensgård

Theodor Svensgård

Lillestrøm scorer det første målet i andre omgangen. Nicolas Granum har byttet med Robin Paulsen Haug som starter kampen veldig godt og står en god omgang. Starten av omgangen er jevn, men med to raske to minutters utvisninger på Ole-Jacob Borch og William Gellein Vagen gjorde det tøft for våre gutter. Lagene følger hverandre tett, men St. Hallvard holder på sin ledelse fram til 11 minutters spill når Lillestrøm utlignet til stillingen 23-23. Etter 16 minutters spill i andre omgangen går Lillestrøm opp i ledelsen 25-26 for første gang i kampen. Lagene følger hverandre og etter 19 minutters spill tar Lillestrøm time-out på stillingen 27-27. Når det er spilt 21 minutter av andre omgang drar dessverre William Gellein Vagen på seg en skade i venstre kneet og blir ute resten av kampen.

William Gellein Vagen

William Gellein Vagen

Utover i andre omgangen stemmer det ikke for St. Hallvard gutta og Lillestrøm leder med to mål med fire minutter igjen. Det jages etter utligning og med tre minutter igjen får Lillestrøm to minutters utvisning på stillingen 30-31. Lillestrøm får en utvisning til med Trym Bilov-Olsen med litt over ett minutt igjen, men vi klarer ikke å sette ballen i mål i de hektiske sluttminuttene og dermed stikker Lillestrøm avgårde med seieren i denne kampen 31-33. Det ble et tungt tap for våre gutter der du kunne se skuffelsen etter kampen. Men vi skal fortsette arbeidet i ukene som kommer, vi har en langsiktig plan. Det skal fortsatt trenes godt fremover og vi har som alltid fokus på utvikling.

Glenn Solberg oppsummerer kampen slik:

Vi startet kampen fantastisk med aggressivt og tøft forsvarsspill og en rå vilje til å løpe kontringer. Fulgte gameplanen og ledet med 5-6 mål i 1 omgangen. Veldig høyt tempo og flott spill. Etterhvert i omgangen blir vi mindre aggressive og sliter i forsvar. Angrepsspillet flyter og scorer mer enn nok mål. 2 omgang starter som den første sluttet. Falt litt ut av struktur i forsvar og ikke den aggressiviteten i 4er blokken som vi ønsket oss. Vi stopper å løpe kontringer og må da slite mer for målene vi lager. Vi klarer dessverre ikke å finne tilbake til vårt gode forsvarsspill og Lillestrøm scorer for mange enkle mål på oss. Vi mangler den siste delen råskapen som gjør at vi kommer oss frem tidsnok, vinner mann mann duellene og ikke minst tar alle de returene som kommer, som alle gikk til Lillestrøm.

Vi er ydmyke for at vi ikke er bedre per dags dato og vil jobbe videre med å utvikle enkeltspillere og laget å jobbe hardt fremover å følge vår langsiktig plan videre. Veldig tungt å tape kamper både for spillere, trener og klubben, men vi må se helheten og hvor vi har kommet og hvor vi skal i det langsiktige perspektiv.

Vi spurte også debutanten Theodor Svensgård om hvordan det var å debutere for St. Hallvard i Grundigligaen:

Først og fremst utrolig kjedelig å tape den kampen når man sitter igjen med følelsen av at vi burde vunnet! Men det var uansett morsomt og en stor opplevelse å få debutere og spille 60 minutter! Men var jo tung å tape.

 

Toppscorer: Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen 8 mål.

St. Hallvard beste: Herman Gabriel Ranneberg Vildalen

Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen. Foto: Beate Arnesen

Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen. Foto: Beate Arnesen

Neste St. Hallvard kamp er borte mot Bækkelaget den 20.11 klokken 18.00 i Oppsal Arena.

Neste hjemmekamp er 27.11 da tar vi imot Kolstad klokken 18.00, merk deg at denne kampen går i ROS Arena.