St. Hallvard - Falk Horten 24-28.

Vi tok i mot Falk Horten med visshet om at dette kom til å bli en tøff og jevn kamp. Det hele startet litt trått og Falk dro tidlig i fra, etter 9 minutter spill tok Glenn Solberg time-out på stillingen 2-7. Det ble tydelig sagt noen vel valgte ord fra Solberg som etter time-outen ble det nye takter. Etter 16 minutter spill setter Kristoffer Norgren Olsen inn 8-8 fra sin venstre kant. Robin Paulsen Haug spiller også veldig godt i denne perioden med blant annet en strafferedning, dette sier han selv;

– Det føles jo bra. Har godt samarbeid med Forsvaret lenge. Store deler av første omgang, spesielt i starten er det veldig godt forsvars spill. De gjør det lett å lese skuddene.

St. Hallvardgutta klarte å sette to mål til ved Kim Tajet Skaug og Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen før Falk igjen satte sitt første, slik at ledelsen på det meste var på 10-8 etter 19 minutters spill. Falk utlignet til stillingen 10-10 bare 2 minutters spill. Resten av omgangen er jevn spilt, der Falk tilslutt går til pause med en ett måls ledelse 15-16.

Andre omgangen startet fint med St. Hallvard mål fra Lars Henrik Eriksen etter 1 minutt. Men dessverre får våre gutter går Falk opp i ledelsen fort, og etter 11 minutters spill leder Falk med 3 mål med stillingen 19-22. Falk holder seg foran våre gutter ut omgangen med 3 til 4 mål og vinner tilslutt 24-28.

– Det var som alltid en tøff og intensiv kamp mot Falk. Varierende i prestasjonene våre , fra det helt store til svake perioder, og det gjør at kampen ikke ender vår vei. Vi må fortsette å stå sammen, være lojale mot konseptet vårt og lære av det vi gjør bra og det vi gjør dårlig. Er vi det og trener godt over tid , så vil det resultere i mer stabile prestasjoner forteller kaptein Simen Solberg etter kampen. I en kamp der St. Hallvard får en dårlig start, men henter seg mesterlig tilbake og på et tidspunkt leder kampen med to mål. Klarer Falk å være det hakket vassere enn våre gutter og lede til pause, samt vinne kampen. Kim Tajet Skaug forklarer kampen slik:

– Synes vi har mye bra spill fremover på banen, der vi spiller oss til veldig mange fine muligheter. Vi får også opp intensiteten i forsvar etterhvert, men faller litt i 2.omgang der vi sliter med å komme ut på skyttere. Og vi taper vel kampen på at vi ikke er gode nok på det siste lille, og det fører til litt tekniske, samtidig som vi skyter en keeper veldig god.

Glenn Solberg sier dette etter kampen:

– Etter en treg start finner vi aggressiviteten i forsvar og spiller til tider glimrende angrepsspill. Mye fine kombinasjoner og flotte angrep. Det var utrolig gøy å se. En god 1. omgang selv med en treg start.. Vi sliter etterhvert litt i forsvar hvor vi taper for mange dueller og de får skutt for enkelt forbi oss. Samarbeidet forsvar målvakt fungerte etterhvert ikke som det skulle. Når vi utover i 2 omgangen blir løpende for mye sideveis i angrep blir det litt for mange tekniske feil dessverre. Tungt tap, men det er bare å jobbe videre for å stabilisere oss og heve bunn nivået vårt.

Det vil fortsatt være fokus på å utvikle laget videre. Vi skal ta steg for steg, det er ingenting som kommer av seg selv. Vi er inne i vår første sesong på det øverste nivået og det tar tid å utvikle. Vi spurte gutten selv hvilken utvikling de selv ser at laget har tatt.

– Vi skal bare jobbe videre sånn vi har gjort over lang tid nå, og være nøye med detaljene. Og bli litt bedre som spillere og lag hver dag, sier Kim Tajet Skaug.

– Jeg føler vi utvikler oss litt og litt hele tiden. Vi prøver hele tiden å lære av våre feil og jobber utrolig mye med det. Alle har blitt bedre håndball spillere siden opprykket. Det er flere som har blitt bedre teknisk og taktisk. En av de største årsakene til det vil jeg si at alle har blitt mye bedre på å bevisstgjøre det. Å hele tiden tenke over enkelt situasjoner og at vi samarbeider og snakker sammen om situasjoner på banen, forklarer Robin Paulsen Haug.

Det var også positivt å se at Kim Tajet Skaug er tilbake fra skade før først antatt. Med han tilbake får vi fjorårets toppscorer og en viktige spiller i laget tilbake. Dette sier Skaug selv om tilbakekomsten:

– Det var utrolig godt å være på banen igjen. Synes kroppen fungerte bra med, med masse overskudd. Nå ble det jo minimalt med treningsøkter før denne kampen, så har vel litt å gå på i vurdering og skudd plassering. Men foten funket veldig bra, så nå er det bare å jobbe videre.

 

Kim Tajet Skaug mot Drammen. Foto: Simen Næss Hagen

Kim Tajet Skaug mot Drammen. Foto: Simen Næss Hagen

 

Toppscorer: Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen, 7 mål
Banens beste: Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen

Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen

Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen

Vi har ikke tid til å henge med hode, for allerede på onsdag spiller vi kamp igjen mot Elverum. Kampen spilles i Reistad Arena å starter kl 18.00. Billetter kan forhåndskjøpes her.