St. Hallvard HK - Halden TH 27-30

Vi tok imot Halden Topphåndball i Reistad Arena til søndagens kamp i GRUNDIGligaen, vi forventet oss en tøff kamp mot et godt lag.

Det hele startet godt for våre gutter, Ole-Jacob Borch satte inn det første målet.  Nicolas Granum fulgte opp med og redde i mål for så å sende en fin kontringsball til Kristoffer Norgren Olsen som satte inn 2-0. Dette var første gang vi har ledet en kamp i Grundigligaen! Halden Topphåndball utlignet så til 2-2, før våre gutter igjen kom inn i en god periode. Etter 8 minutter satte Fredrik Utengen inn 6-3, deretter klarte Halden å knappe innpå etter et par skuddbom fra St. Hallvard. Stillingen var da 6-5. SHK-gutta satte så inn en liten spurt og scoret de neste tre målene. Dette tvang  Halden-trener Jonas Wille til å ta time-out etter 15 minutter på stillingen 9-5. Lagene spilte jevnt i den påfølgende perioden. St. Hallvard holdt seg foran med 2-3 mål og etter 21 minutter tok St. Hallvard trener Glenn Solberg time-out på stillingen 11-8. Etter å ha spilt 23 minutter hadde gutta økt ledelsen til hele 13-8. Dessverre ble den neste perioden svak,sett med St. Hallvard-øyne. Vi fikk to utvisninger på kort tid og ble straffet hardt når vi tok ut målvakt under den første utvisningen. Halden scorer to raske mål på tomt bur og utnyttet den andre utvisningen godt. Dette var blant årsakene til at de etter 27 minutter hadde tatt igjen hele ledelsen på stillingen 13-13. Begge lagene scoret enda ett mål og gikk til pause med resultatet 14-14.

Første omgang startet helt fantastisk med godt spill, gutta virket tent og klare. Vi fikk se hvordan toppnivået er og at gutta absolutt har noe å gjøre her på dette nivået. Det har vært en jevn og positiv utvikling siden sesongstart.

Halden starter andre omgang best og går opp i en tre måls ledelse etter 4 minutter.  Etter 9 minutter får vi se en flott flyver servert av Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen til Kristoffer Norgren Olsen. Stillingen er da 19-20. SHKgutta kjemper godt i hele andre omgang og jobber iherdig for å ta igjen Halden. Som de skriver i Halden Arbeiderblad: Herlig vilje! St. Hallvard ga aldri opp selv om HTH hadde føringen gjennom hele andre omgang.

Etter 13 minutter må dessverre Fredrik Utengen gå av banen etter en tøff duell med to Haldenspillere om en løs ball. Han blir liggende på gulvet og holder seg til venstre kne. Han gir tydelig uttrykk for smerte og blir liggende på gulvet mens han undersøkes av fysioterapeut. Vi vet dessverre ikke hvor alvorlig denne skaden er på nåværende tidspunkt.

Fredrik Utengen. Foto: Simen Næss Hagen, Lierposten

Fredrik Utengen. Foto: Simen Næss Hagen, Lierposten

Det veksler hovedsakelig med å ligge mellom 2-3 mål bak, gutta viser som sagt god moral, innsats og vilje. Robin Paulsen Haug kom inn for Nicolas Granum, som hadde gjort en bra første omgang. Robin Paulsen Haug gjorde en god kamp for oss når han kom inn og hadde flere fine redninger. Det tas stadig steg og utviklingen er god for lagets del, det vises en god kurve. Det blir spennende å følge gutta videre i eventyret Grundigligaen og deres utvikling. Glenn Solberg oppsummerte oppgjøret slik:

Synes vi gjør en god kamp. Bra første omgang med godt forsvarspill og mye fint angrepsspill. Vi blir litt unøyaktig i perioden 13-8 til 14-14. Det er disse periodene det må bli mindre av. Vi sliter med Victor Skillhammer(bakspiller, Halden TH) og klarer ikke å stoppe han. Sliter på vår høyre side i forsvar. Mot slutten har vi sjansen, men brenner to kontringer. Jeg ser stadig forbedring i laget og vi ser fremover. Utviklingen er vi fornøyd med.

Glenn Solberg mot DHK. Foto: Simen Næss Hagen

Glenn Solberg mot DHK. Foto: Simen Næss Hagen

SHKs beste: Kristoffer Norgren Olsen
Toppscorer: Kristoffer Norgren Olsen, 7 mål
Tilskuertall: 450

Kristoffer Norgren Olsen

Kristoffer Norgren Olsen

Neste hjemmekamp er søndag 09.10 kl 18.00 i Reistad Arena, da tar vi imot Falk Horten. Møt opp å støtt gutta til sine første poeng i GRUNDIGligaen!
Først er det bortekamp mot Haslum HK i NMs fjerde runde, i Nadderud Arena onsdag 21.09 kl 18.30.