På lørdag dro St. Hallvard til Jæren nærmere bestemt Nye Loen Hallen for å spille kvalifisering til NM Junior gutter 20. Det skulle spilles to kamper henholdsvis imot Herulf Moss og Nærbø. Etter noen forsinkelser på grunn av togforbindelsen startet dagen ekstra spennende, men gutta rakk fram i tide til kampen mot Herulf Moss.

14368885_1806937096218521_1567897887445281320_n

Oppvarming til kampen mot Herulf Moss.

Klokken 14.30 startet kampen mot Herulf Moss. Gutta viste riktig tenningsnivået og innsatsen var så absolutt tilstede. Tar ledelsen fra start med Peter Dahl Christensen ved både 1-0 og 2-0. Når forsvaret også sitter og Robin Haug i mål gjør en god kamp, leder gutta komfortabelt til pause med stillingen 13-4. Dermed var kampen punktert før andre omgangen startet. Den blir mer jevn spilt, men gutta kontrollerer inn seieren til sluttresultatet 25-14 og er dermed videre til kvartfinale i NM junior gutter 20.

Den andre kampen var mot hjemmelaget og arrangør Nærbø. Den starter godt med at Filip Hofmann Brath førte oss opp i ledelsen 1-0 på straffe også 2-0 på kontring. Nærbø reduserer til 2-2 og det blir en jevn kamp, der Nærbø drar litt i fra rett før pause med stillingen 8-11. Andre omgang blir spennende, der gutta tar igjen Nærbø til stillingen 16-16, på stillingen 17-17 blir det dessverre stopp i denne kampen. Våre gutter får bare ett mål til av Eirik Høyen Solli, mens Nærbø scorer 5, som gir sluttresultatet 18-22.

Trener Jonny Vangen oppsummerer dagen kort slik;

SHK G-18 er videre til kvartfinalen i NM20 etter overbevisende 25-14 seier mot Herulf Moss. Knallbra forsvar og topp målvaktspill gir oss en trygghet også i angrep. Alle gutta levere en meget bra kamp, og mossingene var egentlig sjanseløse i dette oppgjøret. Litt typisk dette laget, når de vet at det er en viktig og avgjørende kamp, så viser de vinnervilje, krigerinnstilling og moser på.

Før dagens andre kamp var vi allerede videre til kvartfinale uavhengig av resultat i denne kampen.
Om det påvirket oss mye, er derimot vanskelig å si. Fakta er allikevel at vi ikke var i nærheten av intensiteten vi hadde i den første kampen, og personlige feil florerte. Tape for et bedre lag er i grunnen greit, men tape fordi vi ikke gjør det vi skal gjøre, og ikke gjør vårt beste, er ikke greit. Vi kunne fint, og burde faktisk ha vunnet kamp nummer to også, men da kan vi ikke tillate oss å slippe oss så langt ned. Over 20 personlige feil i en kamp er som regel ikke forenlig med seier. Ble derfor til slutt 4 måls tap mot Nærbø.

Uansett har vi gjort det vi kom hit for, det vil si å vinne en av kampene for å ta oss videre til kvartfinalen i NM20.
Tar med oss nok en helg med god læring og utvikling hjem igjen til treningshverdagen.

St. Hallvard gutter 18.

St. Hallvard gutter 18. Uten Robin Haug.

Vi i St. Hallvard vil gratulerer gutta med videre avansement i NM Junior gutter 20 og ser fram til kvartfinalen!