Siste vi møtte Halden Topphåndball til seriekamper var i sesongene 2012/2013 og 2013/2014. Da befant begge lagene seg i 1. divisjon før Halden rykket opp til Grundigligaen i 2014. Etter dette har Halden stabilisert seg som et Grundigligalag og fikk en god femte plass i fjorårets sesong.

Så det vil nok engang være duket for en knalltøff kamp hjemme i Reistad Arena. Gutta viste gode takter i kampen mot Haslum på lørdag. Klarer de å hente ut det siste ekstra som skal til for å ta våre første poeng i Grundigligaen. Men som nyopprykket lag må vi smøre oss med litt tålmodighet for å la gutta tilpasse seg nivået og gi de rom for å kunne utvikle seg. Mange av lagene vi møter har mye mer erfaring på dette nivået enn oss. Der vi må sette fokuset vårt er på våre verdier vilje, glede, respekt og gjøre hverandre gode følger vi disse vil alt være mulig.

Vi har stilt Fredrik Utengen noen spørsmål før møte med sin tidligere klubb Halden Topphåndball;

Hva er det vi kan forvente oss av Halden Topphåndball når de gjester Reistad Arena til søndagens kamp?

– Vi kan forvente et lag som har tatt store steg siden de rykket opp. Halden har en veldig flink trener i Jonas Wille. De har mistet kanskje to av de beste spillerne som var i Grundigligaen(Rasmus Bech og Rasmus Carlsen), men har også fått inn gode erstattere. Halden har mange gode og spennende spillere, så vi må virkelig spille på vårt beste for å skulle ha muligheten. Men vi viste til tider mot Haslum at vi har det nivået inne, så dette blir nok en spennende og ikke minst morsomt kamp å spille.

Hvordan står Halden TH i forhold til St. Hallvard?

– Halden har bedre økonomiske forhold og kan skaffe seg spillere med mye rutine. St. Hallvard gir spillerne sine muligheten til å skaffe seg rutine, dette er vel en av de største forskjellene. Styrkene våre er at vi er en sammensveiset gjeng, og når vi virkelig spiller bra, spiller vi virkelig bra. Hurtigheten er det vi må spille på. Jeg oppfatter Halden som et stabilt og godt lag, og som har et veldig høyt bunnivå. Vi svinger nok litt mer i prestasjonene. Men på en god dag, har jeg trua på at vi kan ta 2 poeng.

Vi stilte også William Gellein Vangen noen spørsmål;

Foto: Simen Næss Hagen, Lierposten

William Gellein Vangen. Foto: Simen Næss Hagen, Lierposten

Hvordan er nivå forskjellen mellom 1.divisjon og Grundigligaen merkbar for deg?

– Jeg mener at nivåforskjellen fra 1. divisjon til Grundigligaen merkes i alle spillets faser. Som spiller merker jeg spesielt at tempoet under hele kampen er vesentlig høyere enn det var i 1. divisjon. Samtidig møter vi et tøffere forsvar i hver eneste kamp, og det er et mye høyere ferdighetsnivå på spillerne generelt.
Hva er det som blir viktig for deg og gutta å ha fokus på nå i dagene før kampen mot Halden TH?

– I disse dagene før kampen mot Halden så er det viktig for oss å ha fokus på vårt eget spill. Halden er et bra håndballag, men vi vet at vi kan gi dem en skikkelig tøff kamp om de 2 poengene.

Det blir nok engang topphåndball i Reistad Arena førstkommende søndag 18. september klokken 18.00 når Halden Topphåndball står på andre bane halvdel. Vi ønsker at du tar turen ned i hallen og heier fram gutta. Billetter fås kjøpt via http://shk.ticketco.no eller ved inngangen i hallen. Husk håndball er best i hall, eventuelt få med deg kampen på http://www.handballtv.com/

Vi er klare, er du?

Obligatio in solidum