I 2008 satt den en gjeng håndballinteresserte mennesker i kantinen på Tranby ungdomsskole. Det hadde vært pratet en stund om en mulig sammenslåing for satsning på guttehåndballen i kommunen. Et herrelag som skulle favne de som ville spille og de som ville satse uten et godt nok spilltilbud. Resultatet den kvelden ble at St. Hallvard HK ble til. Lier IL håndball sitt gutter 18 og 3 divisjonslag og Reistad IL sitt 2 divisjonslag ble slått sammen.

Anders Ruud Gundersen ble ansatt som trener og gutta besto av lokale gutter som ville noe. Det ble i flere år lagt ned iherdig med innsats, blod svette og tårer før vi endelig klarte å rykke opp til 1. divisjon i 2012. I 2013 ga Anders seg i St. Hallvard og Tarjei Sundal ble ansatt som ny trener. De neste to sesongene brukte vi på å etablere oss som et stabil 1. divisjonslag. Klubben ble bygget stein på stein. Men vi beholdt hele veien vår filosofi om å utvilke lokale talenter og gi et spilltilbud til alle som vil spille håndball i vårt område. I 2015 ble det enighet med Tarjei om å avslutte samarbeidet. St. Hallvard var på jakt etter en ny trener. Med ambisjoner begynte jakten på å finne den rette, og hvem passer bedre inn i den lokale profilen enn håndballegenden Glenn Solberg. Med en felles filosofi, med utvikling i fokus, begynte spennende ting å skje. Utviklingen gikk fortere enn fem årsplanen som ble lagt, spillere utviklet seg raskere enn forutsett. Klubben måtte utvikle seg raskere.

Det er ikke mulig å drive utvikling av lokale spillere uten samarbeid med klubbene i nærområde. Det er viktig at St. Hallvard som klubb bidrar til å spre glede, motivasjon og inspirasjon til lokale håndballspirer. Som et resultat av dette ble prosjektet Gutt2020 satt i gang med Glenn som pådriver. Lier IL, Konnerud IL, HK-72 Sande og IL Ros har alle spillere som er med. Utvikling tar tid og kreves innsats. Og vi i St. Hallvard er glade for all den gode kompetansen og viljen det er rundt i vårt lokalområde for å utvikle guttehåndballen.

Som et ledd i forberedelsene til spill i Grundigligaen og med den fortsatte tankegangen om utvilking, har vi også fått hentet inn en ikke ubetydelige håndballtrener i vår stall. Bent Dahl har i en årekke vært en av de mest sentrale trenerne i utvilkingen av lokale håndballspillere igjennom sin jobb på Drammen Toppidrett og i sin tid i Drammen. Det at han også er fra Tranby, er heller ikke en ulempe med å styrke den lokale profilen.  Vi er glade for at vi har sikret oss Bent sine ferdigheter i klubben, og med Glenn som hovedtrener er vi sikre på at utviklingen vil fortsette for våre gutter i eplebygda. Laget er det samme, vi har fått hentet inn nye spennende unggutter som kanskje vil være de neste stjernene. Vi skal jobbe hardt for å utvilke oss for hver trening og kamp som går. Så gjøres regnskapet opp når sesongen er ferdig.

Så nå på onsdag, sitter vi på toppene i dalen. Ser utover mot Drammen, der de kommer vandrende inn. Slaget finner sted der dalene møtes, Reistad Arena. En håndballfest, debutanten mot stor makten, bygdefolket mot byfolket, eplekjekke lillebror tar imot storebror for å måle krefter. Vi er klare, er du?! Onsdag 07.09, kl 20.00, vi er klare, er du?! Kampen som skal inspirere til utvilking, inspirere gutter til å spille håndball og inspirere til håndballglede. Vi er klare, er du?!